Nieuwe bedrijfswagen(s) nodig? Check deze mogelijkheden

Nieuwe bedrijfswagen(s) nodig? Check deze mogelijkheden

Redactie Baaz

Is je wagenpark aan vervanging toe? Of ben je een zzp’er die een bedrijfsauto nodig hebt? Dan zit je misschien wel met je handen in het haar, omdat je het idee hebt dat het lastig is om geld te lenen. Aan de ene kant is dat zo, maar aan de andere kant zijn er verschillende mogelijkheden om als (kleine) zelfstandige te lenen. In dit artikel lees je onder meer hoe je met financial lease op een gunstige manier je wagenpark kunt uitbreiden.

 

Wat is financial lease?

Bij zakelijke financial lease betaal je voor een nieuwe auto maandelijks een aflossing. Dat kan razendsnel gaan. Na het aanvragen van een offerte krijg je binnen 24 uur een voorstel. Daarna is het een kwestie van je nieuwe auto uitkiezen. Ben je een beginnende ondernemer die wel een bedrijfsauto nodig heeft? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je kunt zonder jaarcijfers al aanspraak maken op financial lease.

Hoeveel kun je lenen?

Natuurlijk wil je weten hoeveel je kunt uitgeven aan een leaseauto. Met de lease calculator bereken je snel hoeveel je kwijt bent met je financial lease. Het maandbedrag wordt aan de hand van een vast aantal punten berekend. Er wordt gekeken naar de aanschafwaarde van de auto, het leasebedrag dat je wilt lenen, de looptijd en de slottermijn van de financial lease. Hier komt een maandbedrag uit. Je hoeft echt niet bij de pakken neer te zitten als er een, in jouw ogen, laag bedrag uit komt. Ook voor €100 per maand kun je een auto leasen.

De voordelen van financial lease

Het grootste voordeel van financial lease is dat je niet in een keer een groot bedrag hoeft te betalen. Je spreidt de kosten over een langere periode, wat voor ondernemers gunstig kan zijn. Je hoeft je financiële reserves niet aan te spreken, waardoor je andere investeringen kunt doen.

Verder profiteer je van fiscale voordelen, omdat je vanaf dag één eigenaar bent. En je hebt vrijheid, omdat je zelf de maandtermijn (deels) bepaalt. Ook heb je vrijheid op het gebied van onderhoud. Dat betekent dat je niet vastzit aan verplicht onderhoud.

De nadelen van financial lease

Financial lease kan ook minpunten hebben, maar dit verschilt per ondernemer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij de voordelen las je dat dit geen verplichting met zich meebrengt, maar als er iets gerepareerd moet worden, moet je dit zelf betalen.

Een ander minpunt is dat je vastzit aan een contract. Afhankelijk van het contract kan het lastig zijn om het contract op te zeggen, wanneer dit nodig zou zijn. Tot slot staat financial lease als schuld op je bedrijf. Maar dit weegt niet op tegen de voordelen van financial lease.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie