Een bedrijfspand verhuren: met deze zaken dien je rekening te houden

Redactie Baaz
Het kan zijn dat je een bedrijfspand wilt verhuren. Misschien omdat je een deel van het pand niet gebruikt of juist als je een pand hebt gekocht als investering. Een ding is zeker, als je een pand wilt verhuren zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Alles moet goed geregeld zijn, anders kun je nog wel eens in de problemen komen, dit wil je natuurlijk voorkomen. Wij helpen je graag een beetje op weg. Daarom hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet die je altijd moet regelen of waar je rekening mee moet houden als je een bedrijfspand wilt verhuren.

De huurprijs

Wanneer je een pand gaat verhuren moet je natuurlijk wel weten wat de huurprijs wordt. Het kan in veel gevallen best lastig zijn om zelf de huurprijs te bepalen. Er zijn namelijk een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Als je dit nog nooit gedaan hebt weet je waarschijnlijk niet goed waar je op moet letten. De prijs is dan misschien wel een stuk te hoog of juist te laag. Het is daarom slim om dit door een expert uit te laten rekenen, dan weet je zeker dat het goed gebeurd. 

Huurovereenkomst

Je zult ook een huurovereenkomst op moeten stellen. Hierin komen alle voorwaarde te staan die voor jou en de huurder van toepassing zijn. Net als bij het bepalen van de huurprijs is het lastig om dit zelf te doen. Vooral bij een huurovereenkomst is het slim om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Een klein foutje in een huurovereenkomst kan namelijk grote gevolgen hebben. 

Energielabel

Voor ieder pand is het verplicht om een energielabel te hebben. Hier ben je als verhuurder verantwoordelijk voor. Er zijn meerdere bedrijven die het energielabel voor je kunnen bepalen. De kosten hiervan kunnen wel erg uiteenlopend zijn, daarom is meerdere energielabel offertes vergelijken een slimme stap, zo weet je zeker dat je de beste prijs hebt. 

Huurder zoeken

Als je al een huurder hebt kan je deze stap overslaan, maar vaak moet je ook nog op zoek naar een huurder. Dit kun je doen door zelf een advertentie te maken en online te zetten of je kunt een makelaar om hulp vragen. Veel mensen kiezen voor een makelaar omdat het bij een bedrijfspand vaak om veel geld draait. 

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie