Een 3d printer zakelijk toepassen? Let hierop

Een 3d printer zakelijk toepassen? Let hierop

Redactie Baaz

Let op deze punten als je een 3d printer zakelijk wilt gebruiken

Wil je een 3d printer kopen en deze zakelijk toepassen? De 3d printer is helemaal van nu en zorgt ervoor dat je precies kunt maken wat je zelf wilt. Dit is erg interessant voor ondernemers. Wanneer je een specifiek prototype van een product nodig hebt of een speciaal relatiegeschenk wilt samenstellen, kost het veel geld om dit ergens te laten maken, daar het om slechts enkele exemplaren gaat. De 3d printer geeft je de mogelijkheid om zelf producten te maken en geld te besparen. Ook kun je hiermee beter rekening houden met individuele wensen van klanten. Waar moet je precies op letten als je een 3d printer zakelijk wilt gaan gebruiken? Wij hebben enkele punten voor je op een rijtje gezet.

De kosten van de 3d printer

Een 3d printer met air manager is allereerst niet gratis. Je moet rekening houden met de aanschafkosten. Zo zijn er instapmodellen voor een paar honderd euro verkrijgbaar, hetzij deze slechts beperkte mogelijkheden hebben. Wil je jouw 3d printer zakelijk toepassen, dan kun je het beste investeren in een 3d printer met een hoge productiesnelheid en diverse mogelijkheden. Zo betaalt de 3d printer zichzelf uiteindelijk terug. Denk aan 3d printers van tussen de 2000 en 8000 euro. Het is overigens ook een optie om een bouwpakket te kopen, maar het is hierbij ietwat lastiger een apparaat met veel mogelijkheden te vinden en ook voor het in elkaar zetten hiervan moet je over technische kennis beschikken. 

De materiaalkosten

Naast aanschafkosten moet je ook denken aan de materiaalkosten voor producten die je met jouw 3d printer wilt produceren. Veel 3d printers werken met kunststof, maar wat de kosten zijn is ook afhankelijk van de soort kunststof waar je gebruik van maakt. Dit verschilt per apparaat. Let hier dan ook goed op bij de aanschaf van je 3d printer. Ook is het goed om rekening te houden met de stroomkosten.

Kosten voor onderhoud

Ook moet een 3d printer regelmatig worden onderhouden, wat tevens geld kost. Gelukkig heeft een 3d printer niet snel te maken met defecten, maar ook hierbij kunnen er defecten ontstaan. Als een onderdeel kapot is, is een nieuw onderdeel vaak vrij prijzig. Echter kan je met jouw 3d printer ook je eigen onderdelen namaken, hetzij je dit tijdig moet doen en nog voordat iets kapot gaat. Gelukkig heb je bij de aanschaf van een 3d printer ook altijd garantie voor een vrij lange tijd.

Ga jij ook een 3d printer zakelijk inzetten?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie