Een zakelijke printer kiezen met deze 5 factoren

Een zakelijke printer kiezen met deze 5 factoren

Redactie Baaz

Je wilt de beste printer vinden voor op kantoor. Maar wat is belangrijk als je vooral veel tekst print, of juist foto's? Wordt het een HP met HP 953 cartridges? Of misschien toch een Canon? Een printer kiezen lijkt gemakkelijk, maar je kunt er zo de fout mee ingaan als je niet weet waar je naar moet kijken. Om die reden hebben wij 4 factoren op een rijtje gezet die je in gedachten moeten houden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe printer. Zo vind je makkelijk de printer die perfect bij jou past.

 

Soorten printers en toepassingen

Voor zakelijk gebruik heb je verschillende printers. Inkjetprinters zijn handig voor het printen van kleurenfoto's en afbeeldingen in hoge kwaliteit. Laserprinters zijn juist snel en goed in het printen van veel tekst en documenten. LED-printers lijken op laserprinters, maar hebben minder onderdelen die kunnen bewegen, waardoor ze meestal langer meegaan zonder problemen. Kijk dus even naar wat jij nodig hebt en kies de juiste cartridges. Zo heb je bijvoorbeeld een speciale HP cartridge for HP printers en weer aparte voor Canon.

Afdrukvolume en capaciteit

Je moet ook bedenken hoeveel je eigenlijk gaat printen. Elke printer kan maar een bepaald aantal pagina's per maand aan zonder dat het ten koste gaat van zijn levensduur. Als je maar weinig print, zoals facturen of af en toe iets voor je administratie, dan is een printer die tot 200 pagina's per maand aankan genoeg. Voor zzp'ers of mensen met een kantoor aan huis die regelmatig printen, kies je beter voor een printer die tussen de 200 en 500 pagina's per maand aan kan. Voor kleine kantoren met 2 tot 5 mensen die vaak documenten en rapporten printen, heb je een printer nodig die tussen 500 en 1500 pagina's per maand kan printen. En als je op een groot kantoor werkt met meer dan 5 mensen en je print meer dan 1500 pagina's per maand, dan heb je echt een printer nodig die veel aankan en niet snel kapot gaat. Het kiezen van een printer met de juiste capaciteit is superbelangrijk voor je zakelijke behoeften.

Connectiviteitsopties

De nieuwste kantoorprinters kunnen makkelijk verbinding maken met je netwerk. Met WiFi kun je vanaf allerlei apparaten zonder kabels printen. En met WiFi Direct kun je direct vanaf je apparaat printen zonder dat je een router nodig hebt. Kies een printer die past bij wat jullie op kantoor al hebben en die doet wat je nodig hebt.

Extra functies en accessoires

Tot slot moet je ook denken aan extra functies die je misschien nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld grote posters of afbeeldingen kunnen printen? Kijk dan naar printers die A3-formaat aankunnen. Veel printen op kantoor? Een extra papierlade is dan handig, zo hoef je niet steeds papier bij te vullen. Automatisch dubbelzijdig printen is ook een fijne functie: het bespaart papier en tijd en je hoeft minder te doen. Win-win. Door rekening te houden met deze extra's vind je de printer die echt bij je past.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie