Dynamiet Nederland kan je helpen een BKR registratie te verwijderen

Dynamiet Nederland kan je helpen een BKR registratie te verwijderen

Redactie Baaz

Het komt helaas regelmatig voor dat mensen worden afgewezen voor een lening. Dit kan een goede zaak zijn. Door niet zomaar een krediet toe te kennen word je behoed voor schulden die je misschien niet kunt aflossen. Maar het is ook best mogelijk dat je wordt afgewezen terwijl je een riant inkomen hebt, of wanneer je een groot bedrag hebt gespaard. Een negatieve BKR registratie verwijderen is niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Wanneer je van mening bent dat jouw kredietaanvraag onterecht wordt afgewezen, dan zijn er diverse juridische mogelijkheden.

Als je liever niet zelf de strijd aangaat met het BKR, dan kan dienstverlener Dynamiet Nederland je daarbij helpen. Bekijk hier de website en kijk hoe zij jou verder kunnen helpen. Hoe kom je van een negatieve registratie af, en wie zit er eigenlijk achter het BKR?

Wat is het BKR eigenlijk?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een stichting die werd opgericht in 1965. Het doel van deze organisatie is om het aantal Nederlanders met problematische schulden zoveel mogelijk te beperken. Ze registreren kredieten, die worden vervolgens opgeslagen in een centraal overzicht. In deze informatie staat bijvoorbeeld of je in het bezit bent van een creditcard, of dat je rood mag staan op je bankrekening. Alle soorten leningen worden geregistreerd, inclusief bijvoorbeeld een telefoonabonnement inclusief telefoon. Om witwaspraktijken, crimineel gedrag en terrorisme tegen te gaan beheren ze ook hier registers voor. Met zo’n 11 miljoen mensen in de database van het Bureau Krediet Registratie hebben ze dus veel financiële informatie over ons in handen.

Wat is een BKR registratie?

Wanneer je ooit een krediet hebt aangevraagd, zoals betaling in termijnen of een hypotheek, dan sta je geregistreerd in de database van het BKR. Dit hoeft geen slechte zaak te zijn, want als jij netjes aan jouw betalingsverplichtingen hebt voldaan is het eenvoudiger om een nieuwe lening aan te gaan. Maar wanneer je ooit schulden hebt gehad, of momenteel schulden hebt, en bij mogelijk frauduleuze handelingen via jouw bankrekening kun je een negatieve BKR registratie krijgen. Iedere kredietverstrekker kan jouw status direct controleren bij het bureau, zodra je een lening aanvraagt hebben zij inzicht in jouw status. Wanneer deze negatief blijkt te zijn, dan kun je geen abonnement inclusief telefoon afsluiten, je kunt geen hypotheek krijgen, en je kunt ook geen rekening bij de bank openen waarbij je tijdelijk rood mag staan. Met vijf jaar registratie ná het aflossen van schuld of sanering van schulden ben je dus behoorlijk beperkt in je doen en laten.

Hoe kun je een negatieve BKR registratie verwijderen?

De meest eenvoudige manier om van een negatieve registratie af te komen is het betalen van uitstaande schulden. Maar zelfs dan wordt je nog vijf jaar lang als risico gezien, wat betekent een verhoogde kans op afwijzing voor een krediet. In plaats van bescherming voor een consument wordt registratie juist een blok aan je been. Je kunt het braafste jongetje of meisje van de klas zijn, je zult nog jarenlang ‘verdacht’ zijn. Er zijn verschillende codes die aangeven hoe groot het risico is dat je schulden niet zult betalen:
 

  • Code A: Een betalingsachterstand van 60 dagen of langer.
  • Code H: Een ingelopen betalingsachterstand.
  • Code 1: Een aflossings- of schuldregeling.
  • Code 2: Een vordering die geheel opeisbaar is gesteld.
  • Code 3: Een vordering die intern is afgeboekt of met finale kwijting.
  • Code 4: Een onbereikbare kredietnemer.

Het is mogelijk om zelf een negatieve BKR registratie te laten verwijderen. Je hebt juridisch gezien het recht om op te vragen welke partij je heeft geregistreerd, wanneer je van mening bent dat jouw status onjuist is, mag je een verzoek indienen om jouw registratie te verwijderen. Dit mag ieder rechtspersoon zelfstandig uitvoeren. Helaas komt er behoorlijk wat juridische rompslomp bij kijken, en je zult precies de juiste stappen moeten doorlopen. Dit proces kan lang duren, en een succesvolle verwijdering uit het systeem is absoluut geen zekerheid. Als je van plan bent om in de komende jaren een krediet aan te vragen kun je dus voor problemen komen te staan.

Je staat er niet alleen voor!

Net zoals je een autoband kunt laten vervangen bij de garage, of deze klus zelf kunt uitvoeren, kun je ook bij een negatieve BKR registratie verwijderen zelf aan de slag gaan of het traject uitbesteden. Dynamiet Nederland is de grootste specialist op het gebied van BKR registraties, en helpt mensen die snel van hun negatieve registratie af willen komen dit probleem op te lossen. De ervaringen en reviews van Dynamiet wijzen uit dat ze zeer regelmatig slagen in het verwijderen van negatieve BKR registratie. Dit is overigens niet in alle gevallen mogelijk, er zijn immers mensen met schulden die terecht geen krediet aan kunnen vragen. Dynamiet Nederland voert daarom altijd eerst een quickscan uit om de slagingskans te bepalen.

Op het randje van de wet

Niet alle organisaties en bedrijven werken naar de letter van de wet, dit geldt helaas ook voor het Bureau Krediet Registratie. Door verschillende oorzaken is het mogelijk dat jouw registratie niet voldoet aan de wetgeving, en daarmee geschrapt wordt wanneer je hier een klacht over indient. Je hoeft dan niet vijf jaar te wachten voordat je de draad weer kunt oppakken. Vraag aan de specialisten van Dynamiet Nederland hoe het proces in werking gaat, ze helpen je graag verder.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie