Anderhalf miljoenste Toyota in Nederland geregistreerd
Anderhalf miljoenste Toyota

Anderhalf miljoenste Toyota in Nederland geregistreerd

Redactie Baaz

Toyota bereikt mijlpaal van anderhalf miljoenste auto in Nederland met de Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross

  • Mijlpaal voor Toyota in Nederland: anderhalf miljoenste auto geregistreerd
  • 1,5 miljoenste Toyota in Nederland is Toyota Corolla Cross
  • Nieuwe eigenaar krijgt cadeau: tien jaar gratis onderhoud

Een belangrijke mijlpaal voor Toyota in Nederland. De anderhalf miljoenste Toyota in Nederland is geregistreerd: een Toyota Corolla Cross. Deze week is de auto feestelijk overhandigd bij het Louwman Museum aan de nieuwe eigenaresse uit Zoetermeer.

De anderhalf miljoenste Toyota in Nederland is een Corolla Cross, de eerste SUV op basis van een van de bestverkochte auto’s ter wereld, de Toyota Corolla. De auto is verkocht bij Louwman Den Haag aan Karin Melsen-Hensel uit Zoetermeer. Mevrouw Melsen-Hensel koos voor een Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid First Edition in de kleur Manhattan Grey metallic. “Het is mijn vierde Toyota, na een Starlet, een Yaris en een goudkleurige Yaris Cross.” De keuze voor Manhattan Grey bleek een compromis met echtgenoot Ron: “Hij wilde een zwarte, ik wilde een witte. Het werd een grijze.” De Corolla Cross mag ook direct aan de slag: “We gaan binnenkort een rondreis maken door Scandinavië.”

Tien jaar onderhoud en tien jaar garantie

Bij een bijzondere aflevering hoort ook een bijzonder cadeau. Mevrouw Melsen-Hensel krijgt tien jaar gratis onderhoud en uiteraard ook tien jaar garantie bij haar Toyota Corolla Cross. Het cadeau werd overhandigd door Eric Louwman, President van Louwman Group en Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota Nederland. Eric Louwman: “Het is een bijzondere eer om de anderhalf miljoenste Toyota in Nederland te mogen overhandigen. Het is een mooi signaal dat de kopers alweer voor Toyota kiezen. Ik zou de nieuwe eigenaars er heel veel plezier mee willen wensen.”

Klantvriendelijkste Automotive bedrijf van Nederland

Jan-Christiaan Koenders: “Het is deze week dubbel feest voor Toyota in Nederland. Gisteren is Toyota in het grootschalige onderzoek ‘Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland’ van onderzoeksbureau MarketResponse uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf in de automotive branche. Een resultaat waar alle Toyota-medewerkers, zowel bij onze retailpartners als bij Toyota Nederland, fantastisch trots op mogen zijn.” Grote bedrijven en organisaties doen automatisch mee aan het onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek onder Nederlandse consumenten. Ze kunnen zichzelf niet aanmelden of hun klanten laten stemmen. De verkiezing is op basis van onafhankelijk marktonderzoek. Bij de zestiende editie verzamelde MarketResponse in totaal 89.930 beoordelingen van 352 bedrijven. Hierbij werden tien afzonderlijke branches meegenomen waaronder ‘automotive’.

Sinds 1964

Toyota wordt sinds 1964 geïmporteerd door Louwman & Parqui in Nederland. Werden er in het eerste jaar slechts 38 Toyota’s in Nederland geregistreerd, groeide het merk door de jaren heen uit tot een van de grootste automerken in Nederland. Afgelopen jaar werden er 25.362 nieuwe Toyota’s in Nederland geregistreerd, waarmee het merk op de derde plek eindigde. De populairste Toyota van afgelopen jaar in Nederland was de Yaris Cross, met 5.987 registraties. Met de toevoeging van de Corolla Cross heeft Toyota een zeer compleet SUV-aanbod, bestaande uit de Yaris Cross, Corolla Cross, C-HR, RAV4, Highlander en de batterij-elektrische bZ4X.

Les hier ook: Nederlandse startup soolutions werft kapitaal via seedblink voor groeimarkt thuisladers voor elektrische 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie