Drie redenen waarom je als ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zou moeten afsluiten

Drie redenen waarom je als ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zou moeten afsluiten

Redactie Baaz

Als je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat, heb je heel veel vrijheid. Je kunt doen en laten wat jij wilt, maar dat brengt ook met zich mee dat jij de volle verantwoordelijkheid draagt voor wat je doet. Dan hebben we het niet alleen over het geld dat jij binnenhaalt, maar ook over de risico’s die je neemt ten opzichte van jouw klanten. Het kan namelijk gebeuren dat je tijdens een klus voor een klant schade aan diens eigendommen toebrengt, dat je klant niet tevreden is over jouw werk en een procedure tegen jou aanspant of al wat dies meer zij. Gelukkig zijn er verzekeringen om dergelijke gevallen goed op te vangen. Wij laten je daarom zien wat de belangrijkste voordelen zijn van een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Financiële tegenslagen vermijden

Voer je een opdracht voor een klant uit, dan doe je dit uiteraard naar je beste kunnen. Het kan echter gebeuren dat er iets voorvalt waardoor de klant schade oploopt. Jij kunt bijvoorbeeld tijdens een bouwklus schade hebben toegebracht aan iemands pand of bezittingen, of je financiële dienstverlening is verkeerd uitgepakt waardoor de klant met hoge kosten is komen te zitten. Tegen dit alles kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiermee zorg jij dat jij niet in de financiële problemen komt wanneer de klant een procedure tegen jou begint of schade op jou wil verhalen. Daarmee breng je de toekomst van jouw bedrijf niet in het geding en kun jij je blijven richten op de klussen die je voor je andere klanten uitvoert.

Je bent betrouwbaarder met een goede verzekering

Mensen die op zoek zijn naar een bedrijf dat een klus voor hen kan uitvoeren, willen met een betrouwbare partij in zee gaan. Wanneer jij als eenmanszaak een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers hebt, laat je zien dat je een betrouwbare partij bent om mee samen te werken. Jij hebt eraan gedacht hoe je eventuele tegenslagen op een goede manier kunt opvangen. Daarmee laat jij ook zien dat je jouw bedrijf en de daarbij horende verantwoordelijkheden serieus neemt. Een klant zal dat zeker waarderen want deze weet dan ook dat hij minder risico’s zal lopen wanneer hij met jou in zee gaat.

Je kunt verplicht zijn om je te verzekeren

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet altijd optioneel. Voor sommige bedrijven in Nederland is het verlicht. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over bouwbedrijven. Het risico op ongevallen en schade is hier relatief groot dus heeft de Nederlandse overheid bepaalt dat de bedrijven in deze sector zich moeten verzekeren. Dit geldt ook voor mensen die in de medische sector werken omdat ook daar risico’s gelopen worden. Tot slot zijn ook horecabedrijven en transportbedrijven verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Werk jij in een van deze sectoren? Kijk dan even op de site van Univé om te zien hoe je jouw verzekering kunt afsluiten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie