Dotcomsport scoort deal met sportprogramma overheid Saoedi-Arabië

Dotcomsport scoort deal met sportprogramma overheid Saoedi-Arabië

Redactie Baaz

Het Nederlands bedrijf Dotcomsport maakt software waarmee de prestaties van sporters gemeten en verbeterd kunnen worden. Het bedrijf scoort een deal in Saoedi-Arabië. De Mahd Academy, een overheidsprogramma dat sportprogramma’s beheert, gaat met Dotcomsport in zee. De ambitie van Saoedi-Arabië is om de komende jaren het talent en de vaardigheden van zo’n miljoen kinderen te meten met de tools van Dotcomsport.

De software van Dotcomsport wordt al in 23 landen gebruikt, onder meer door FC Utrecht, KNVB, Ierse voetbalbond en meer dan 500 andere sportorganisaties.

Nederlands bedrijf brengt topsport naar Saoedi-Arabië

Johan Henkes van Dotcomsport: “Saoedi-Arabië doet er alles aan om een topsportklimaat te ontwikkelen. We zijn er trots op dat ze kiezen voor ons talentenvolgsysteem. De Mahd Academy gaat daarbij niet alleen gebruikmaken van het Sport Management Platform van Dotcomsport; we fungeren met onze data ook als adviesorgaan voor het management- en trainers van spelers. Zo wordt het voor hen nog makkelijker om de vaardigheden van atleten te meten en verbeteren. Dat moet zorgen voor een optimaal klimaat voor topsport in het land.”

Steeds meer bekende sporters weten de weg naar Saoedi-Arabië te vinden, dat daarbij ook flink investeert in sportfaciliteiten. Henkes: “Men is zich daarbij ook bewust van de rol van talent. De Mahd Academy is een nationaal project, dat talent vanaf zes jaar ontdekt en ontwikkelt. Aan de hand van (onze) wetenschappelijke methoden en moderne technologieën moet een nieuwe generatie, lokale sporthelden ontstaan. Dit is een prestigieus project, met flinke ambities, waar we graag onderdeel van uitmaken.”

Talloze kinderen aan de slag met Dotcomsport

Met de samenwerking met Dotcomsport wil Saoedi-Arabië ervoor zorgen dat de prestaties van huidige sporters verbeteren en dat er meer talent doorbreekt in het land. “In totaal zouden er ongeveer één miljoen kinderen getest kunnen worden op hun vaardigheden en talenten voor diverse sporten. In eerste instantie zou dat gelden voor voetbal, maar ook voor andere sporten worden de prestaties en talenten gemeten. Zo worden er niet alleen meer goede sporters in kaart gebracht, maar er breken hopelijk ook meer sporters door. Dat is uiteindelijk de meest duurzame oplossing.”

Dotcomsport gaat de Mahd Academy helpen bij de administratie, registratie en verwerking van sportersdata. Henkes: “De Mahd Academy hoopt hiermee meer talent klaar te stomen voor o.a. de Olympische teams van Saoedi-Arabië. We zijn er trots op dat onze software, maar in de toekomst ook de oplossing van onze partner Focus On Your Sport (ledenadministratiesysteem), hiervoor worden gebruikt.”Dotcomsport maakt onderdeel uit van ISG.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie