Donkervoort viert verjaardag met D8 GTO-JD70

Jordi Smit
Sportwagenlegende Joop Donkervoort verrast zijn klanten, op zijn eigen verjaardag, geheel op z’n Donkervoorts met de aankondiging van de nieuwe D8 GTO-JD70. De Nederlandse supercarontwerper werd gisteren 70, en dat wordt bij Donkervoort Automobielen in stijl gevierd met een superlicht en razendsnel eerbetoon waar zowel nieuwe als trouwe vaste klanten van zullen profiteren.

Innovatieve JD70 Donkervoort

Donkervoort gaf zijn team in Lelystad de opdracht om, als eerbetoon aan de oprichter van het 41 jaar oude bedrijf, de innovatieve JD70 te ontwikkelen, waarin Joops liefde voor pure rijkunst en rauwe emoties maximaal tot uitdrukking komt. Door de ingenieuze lichtgewicht EX-CORE koolstofvezeltechnologie, waarvoor het bedrijf zelfs een innovatiesubsidie van de Europese Unie ontving, weegt de JD70 nog geen 700 kg.

Strategie Donkervoort

De Donkervoort D8 GTO-JD70 gaat in tegen de algemene trend op het gebied van sportwagens, met een minimum aan elektronische hulpmiddelen en een maximum aan uitdaging, betrokkenheid en pure rijervaring voor de bestuurder, zonder daarbij afbreuk te doen aan comfort. Het is een de ultieme sportwagen voor mensen die met weemoed terugdenken aan de dagen waarin hun zintuigen tijdens het autorijden geprikkeld werden. Voor echte rijders die op zoek zijn naar een pure en ongefilterde rijbeleving, met als eindresultaat een onafscheidelijke band met hun bolide.

LEES OOK: Jaguar Land Rover werkt aan hyperrealistische 3D in-car experience

Releasedatum

De prestatiecijfers voor de JD70, met een vanafprijs van € 163.636,36, worden later bekendgemaakt, in de aanloop naar de releasedatum in het voorjaar van 2020. Er worden slechts zeventig JD70’s gebouwd: één voor elk levensjaar van Joop (tot nu toe).

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi