Doe de test: welk van de zeven dwergen ben jij op kantoor?

Doe de test: welk van de zeven dwergen ben jij op kantoor?

Redactie Baaz

Sneeuwwitje lijkt in eerste instantie vrij weinig met een kantooromgeving te maken te hebben, toch is er een connectie. Volgens de Amerikaanse onderzoeker Sharon Livingstone gedragen werknemers tijdens een vergadering zich namelijk als een van de zeven dwergen.

Je hebt Doc, Bashful, Dopey, Grumpy, Happy, Sneezy en Sleepy, maar welke van de zeven dwergen ben jij tijdens een vergadering? Volgens Livingstone nemen we allemaal de rollen aan van een van deze zeven dwergen. Elke dwerg heeft zijn eigen goede en slechte eigenschappen, en met elke dwerg zou je als leider anders om moeten gaan.

Livingstone kwam daar na jaren van research achter en ontwierp er een gedragsmodel omheen wat zij nu gebruikt in haar eigen trainingen. ‘Wat het volgens mij beter maakt dan andere modellen is dat het makkelijk is voor anderen om toe te passen. De dwergen hebben duidelijke behoeftes, die je door makkelijke stappen te volgen effectief kan vervullen’, aldus de onderzoeker.

Welke dwerg ben jij?

De echte vraag is natuurlijk: welke van de zeven dwergen ben jij? Ben jij een natuurlijke leider zoals Doc? Een verlegen Bashful? Een grappige Dopey? Een kritische Grumpy? Een energieke Happy? Een methodische Sneezy? Of een gapende Sleepy? Livingstone ontwierp een online test waarmee jij erachter kunt komen welke dwerg jij (of een van je collega’s) bent.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie