Dit zijn de 10 van de World Startup Factory...

Redactie Baaz
World Startup Factory heeft tien veelbelovende startups gepresenteerd tijdens de Demo Day in Den Haag. De startups pitchten hun innovatieve oplossingen met sociale impact voor potentiële partners, investeerders, klanten en voor experts op de campus van KPN, een van World Startup Factory’s partners.

Foto: Startups en team tijdens de Demo Day van World Startup Factory (Lightning Video Editors)

Na de pitchronde waren er breakout-sessies met de verschillende startups, waarbij aandacht was voor het versterken van hun business case en voor het aanjagen van mogelijke samenwerking met partners, bedrijven en investeerders.

‘Onze Demo Day gaat niet over flitsende pitches. Belangrijker vinden we het dat ons publiek in gesprek gaat met de startups en antwoord geeft op vragen waar ze tegenaan lopen bij de groei van hun onderneming. Ons uiteindelijke doel is om aandacht te vragen voor de startups en samenwerking te zoeken met relevante partners’, aldus Mathijs Koper, mede-oprichter and managing director van World Startup Factory.

Relevante oplossingen voor maatschappelijke issues

De startups, afkomstig uit acht verschillende landen en vijf continenten, hebben inmiddels de helft van het acceleratieprogramma van World Startup Factory doorlopen. De komende drie maanden zullen zij zich voornamelijk bezig gaan houden met het verder uitwerken van hun business case en met het vinden van funding. De tien startups hebben innovatieve oplossingen bedacht op het gebied van onder meer smart cities, smart buildings, security, health and ageing and future mobility.

Een ding hebben de tien startups met elkaar gemeen: ze leveren allen, op enigerlei manier, een bijdrage aan een gezondere levensstijl en duurzamere wereld. Zo is er een startup die met behulp van blockchain technologie geluidsvervuiling op bijvoorbeeld bouwplaatsen in kaart brengt, maar ook een startup die software heeft ontwikkeld om gebarentaal te vertalen in spraak en er is een startup met een technologie waarbij 2D foto’s en video’s kunnen worden omgezet naar 3D.

World Startup Factory

World Startup Factory helpt startups met impact om de groei en het succes van hun onderneming te versnellen. Momenteel loopt het derde Impact Acceleratie programma in Den Haag. Tegelijkertijd is World Startup Factory ook betrokken bij andere startup programma’s. Bijvoorbeeld bij Startup in Residence samen met onder meer de gemeente Den Haag, de provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Justitie en Veiligheid en bij Plastic Free Ocean Accelerator met onder meer het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Startups World Startup Factory Impact Accelerator #3

1. Clensta voorziet in hygiëneoplossingen zonder water voor diegenen die te maken hebben met een beperkt gebruik van water en stimuleert tegelijkertijd water te besparen voor een gezondere toekomst.

2. Decibel.LIVE is een blockchain and IoT startup die steden helpt bij het monitoren van geluids/omgevingsvervuiling en daarbij een netwerk van sensoren inzet, dat data verzamelt met behulp van de Ethereum blockchain.

3. Evalk’s AI (Artificial Intelligence) software vertaalt gebarentaal in spraak, waardoor dove mensen kunnen communiceren met mensen die geen gebarentaal begrijpen. 

4. Gibbon is de perfecte reisgenoot. Reizigers die Gibbon gebruiken reizen licht en zonder bagage. Op het Gibbon platform kies je de kleren uit die je nodig denkt te hebben tijdens je trip. Gibbon zorgt voor de rest.

5. ModelMe3D helpt gemeenten om beter inzicht te krijgen in de waarde van hun data. Een interactieve 3D planning tool verandert gebouwen, omgevingen en toekomstige bouwprojecten in aanklikbare 3D objecten, voorzien van allerlei data op verschillende en gedetailleerde niveaus.

6. MyCleanCity biedt een oplossing om bij deelgemeenten melding te maken van issues die spelen in de buurt en tegelijkertijd buren hierover te informeren. Gebruikers van MyCleanCity krijgen als tegenprestatie spaarpunten cadeau (GreenPoints).

7. Organic Love mayonaise bevat 70% minder olie dan reguliere mayonaise. Organic Love heeft vijf verschillende mayonaises ontwikkeld op basis van groente. Inmiddels wordt de mayonaise verkocht bij Ekoplaza and Makro.

8. QdepQ, een startup van de TU Delft, heeft een algorithme bedacht, waarbij alle 2D foto’s en video’s in een paar seconden omgezet kunnen worden in 3D. Bijvoorbeeld instructie video’s voor chirurgen of social media content kan nu bekeken worden in 3D. |

9. Qlikchain biedt op basis van blockchain, een oplossing voor supply chain transparantie en duurzaamheid, bijvoorbeeld in de agri- en tuinbouwsector.

10. Elcies brengt alle ‘wearables’ van verschillende merken samen binnen een intelligent data platform, bestemd voor professionals op het gebied van gezondheid, sport en welzijn, zoals (huis)artsen, diëtisten, fitness goeroes, etc.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie