Het is januari: tijd voor een metamorfose van je kantoor

Het is januari: tijd voor een metamorfose van je kantoor

Redactie Baaz

Stylisten en interieurexperts signaleerden de kantoortrends voor 2017 al aan het einde van 2016 op de internationale beurzen. Januari is dé maand om het interieur van je kantoor een snelle metamorfose te geven. Vloer, muren en ramen zijn de grootste sfeermakers. Pak een van deze interieurelementen aan en in één middag ben je klaar.

De botanische trend zette in 2016 voorzichtig in en gaat in 2017 echt bloeien. Kleur brengt ook de nieuwe trend Bohemian, die bloemen, etnische patronen en felle kleuren met elkaar mixt. Easy Bohemian kan ook: wel de patronen, maar in aardetinten.

Met grijs, bruin, beige, bosgroen, oker en gedekte pasteltinten (niet te zoet alsjeblieft) breng je rust op kantoor en leg je een basis waar je jaren mee vooruit kunt. Wit blijft een klassieker, maar voorkom dat je kantoor op een sfeerloze tandartsruimte lijkt en ga voor wit met een tintje.

De blikvangers op kantoor huis zijn vloeren, ramen en muren. Muren zijn de basis. Van daaruit vul je een sfeer in met accessoires: vloerkleden, schilderijen, kaarsen. Sfeermaker twee: ramen. Niets knapt meer af dan vergeelde of doorgerookte vitrages vol gaten. Luxaflex van bamboe of hout geven een natuurlijke uitstraling. Nadeel: wie niet wekelijks met de plumeau langs de strookjes wappert, ziet snel een plakkerige, vette raamdecoratie die nauwelijks schoon te krijgen is.

Grootste trend in raamdecoratie voor 2017: plisségordijnen op maat. Zodra ze hangen, verandert de sfeer op kantoor. Geen gedoe bij het open en dicht trekken, want ze vouwen zichzelf op wanneer je ze opent. Makkelijk monteerbaar, geen onderhoud en te koop in allerlei stoffen, structuren en kleuren. Daarnaast kan je kiezen voor een plisségordijn met een dubbele stof. Hierdoor onstaat er een zogeheten ‘’honingraat’’. Deze werkt isolerend en helemaal wanneer je kiest voor een folie aan de binnenkant van de stof. Een praktische en sfeervolle optie voor op kantoor dus.

Je bepaalt zelf hoeveel licht je naar binnen laat. Kies voor maximale sfeer voor een plisségordijn met de veelzijdige Bottom Up Top Down-functie. Die kun je op allerlei manieren plooien: van boven naar beneden, van beneden naar boven of een combinatie van beide.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie