Death to bullshit

Death to bullshit

Redactie Baaz
Wat mij betreft wordt dit jaar het jaar van 'death to bullshit'.

Maar ondertussen kom je erachter dat er meer nodig is dan vroeg opstaan en hard werken. Je 'core business' goed uitvoeren is leuk, maar daar lijk je het tegenwoordig niet mee te redden. Wat blijkt? Volgens de heren en dames onderzoekers zijn het allerlei randzaken en ogenschijnlijke onbenulligheden die je succes gaan bepalen dit jaar. Mijn inbox stond er weer bol van afgelopen weken.

Een paar stomme voorbeelden. De kwaliteit van je koffie blijkt volgens onderzoek belangrijk voor de productiviteit van je medewerkers. Check. Of je wel of niet met ze een boterham eet tussen de middag, jawel: het is klaarblijkelijk belangrijk. Vooruit, check. En vergeet sport niet: dat zou zoveel productiever maken. Was er dat misschien mis met Steve Ballmer? Nou ja, vooruit, check.

Er ligt een hele markt open voor dit soort onzin-onderzoekjes. Want ik weet zeker dat de muziek, het licht, de kleur van je broekrok, de dikte van de plastic rand rondom de bedrijfsmonitor, de mate van vering van je bureaustoelen, het merk hagelslag tijdens de gezamenlijke lunch allemaal invloed hebben op het welbevinden en de productiviteit van jou en je medewerkers. En kun je beter bananen of juist sinaasappels serveren tussendoor? Investeren in Arabische of Ethiopische bonenkoffie Vloerbedekking of laminaat? 3FM of Classic FM uit de speakers? Aan de andere kant: kijk er niet raar van op als het allemaal al eens onderzocht is.

2014 wordt het jaar van 'death to bullshit'. Wat mij betreft, dan. En dat thuiswerken is ook zo gek nog niet.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie