De optimale tas voor de reizende ondernemer

De optimale tas voor de reizende ondernemer

Redactie Baaz
Als reizende ondernemer wil je natuurlijk niet teveel meenemen, maar ook weer niet te weinig. Je tas moet immers draagbaar blijven. Om comfortabel alles op reis mee te kunnen nemen, wat je nodig hebt, is een goede reistas cruciaal.

Inhoud van de reistas

Reistassen voor ondernemers zijn net iets praktischer dan de koffer of tas die je op vakantie meesleept. Ze hebben in het algemeen net iets meer opbergmogelijkheden, hetzij door meer vakjes of door de indeling van de tas. Er is keuze genoeg, maar de juiste tas voor jou situatie kiezen hangt met name af van wat je allemaal mee moet nemen. Maak hier dus ook eerst een lijstje van zodat je weet hoeveel er in een reistas moet passen en kijk dus eerst naar de inhoud van de tas.

Zakelijk van privé scheiden

Doordat je als ondernemer vaak je laptop, agenda en in ieder geval visite kaartjes meeneemt moet daar natuurlijk plek voor zijn in de reistas. Maar daarnaast moet er ook genoeg ruimte zijn voor je kleding en toiletspullen. Om te voorkomen dat je tijdens het pakken van je laptop een onderbroek of sok lanceert tijdens een vergadering is het handig om een tas te kiezen met meerdere vakken zodat je zakelijk van privé kunt scheiden.

Draagcomfort van de tas

Zakelijke reistassen worden intensief gebruikt. Ze zijn vaak erg zwaar door de spullen die er inzitten. Een goede tas heeft dan ook een brede comfortabele draagband zodat je het gewicht goed kunt verdelen. Daarnaast is hij ook gemaakt van degelijk materiaal zodat je er lang plezier van hebt. Hang de tas dus eerst eens over je schouder of draag hem een stukje om te kijken of hij comfortabel zit.

Formaat van de tas

Afhankelijk van de manier van reizen kun je het formaat kiezen. Maar natuurlijk is dit ook afhankelijk van de tijd die je wegblijft. Is het slechts voor enkele dagen, dan heb je niet zo veel spullen nodig en kun je er voor kiezen een formaat te nemen dat bijvoorbeeld als handbagage mee mag in het vliegtuig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie