De nieuwste trends op het gebied van relatiegeschenken

De nieuwste trends op het gebied van relatiegeschenken

Redactie Baaz

De stijgende prijzen maakt het niet makkelijker voor ondernemers, helemaal niet nu de markt ook steeds competitiever wordt. Daarom is het juist nu van belang om de banden met klanten en relaties te versterken. Hier zijn, naast goed contact, relatiegeschenken de perfecte oplossing voor. Maar welke relatiegeschenken zijn een must en welke zijn een bust? Hieronder nemen we de trends op het gebied van relatiegeschenken graag met je door zodat jij de juiste keuze maakt voor jouw klanten en relaties.

Digitale groei

Onderhand zijn laptops, desktops, tablets en mobiele telefoons dagelijks gebruikte gadgets voor de meeste ondernemers. Overal kan er in de agenda worden gekeken, de mail worden gecheckt of contact op worden genomen met een zakenrelatie. Vandaar dat de populariteit van digitale gadgets als relatiegeschenk groeit. Denk dan aan powerbanks, USB-sticks en muismatten. Deze worden namelijk dagelijks in gebruik genomen door je relaties waardoor een logo vaker in het zicht blijft. De relaties worden op die manier dagelijks herinnerd aan de schenker.

Functionaliteit van belang

De tijd van relatiegeschenken met een symbolische betekenis lijken achter ons te liggen. Functionele relatiegeschenken krijgen momenteel duidelijk de voorkeur. Gezien deze geschenken een toegevoegde waarde bieden aan de gebruiker, worden deze ook vaker meegenomen en gebruikt. Hierdoor creëert het ook meer waarde voor de schenker. Van sleutelhangers met flessenopeners of kassamuntjes tot paraplu’s en waterflessen, als het maar functioneel is blijft het langer in gebruik. Hoe langer het in gebruik blijft, hoe langer het logo bij de relatie door het hoofd blijft spoken in combinatie met het positieve gevoel dat wordt veroorzaakt door het ontvangen van een geschenk.

Groen = doen

Een term die steeds vaker wordt gebruikt is: duurzaamheid. Producten en services worden duurzamer, bedrijven worden duurzamer en zelfs consumenten zijn steeds vaker bezig met duurzaamheid. Dat duurzame relatiegeschenken steeds vaker worden geschonken is dan ook niet verrassend. Het aanbod in duurzame relatiegeschenken is in de afgelopen jaren ook flink uitgebreid. Eerder waren dit nog eens een bamboe pen of een gerecycled kladblok. Vandaag de dag zijn er duurzame relatiegeschenken zoals powerbanks, flessen en bedrukte sokken van Maxilia. Deze duurzame alternatieven maken het geven van deze relatiegeschenken voor zowel de schenker als de ontvanger een stuk beter voor het milieu.

Seizoensgebonden

Steeds vaker worden relatiegeschenken voor specifieke seizoenen aangeboden. Dit kunnen feestdagen zijn maar ook geschenken voor een specifiek weertype komen steeds vaker voor. Nu dat het kouder wordt zijn geschenken zoals sjaals, mutsen en handschoenen met logo één van de mogelijkheden. Ook thermoskannen met logo zijn voor reizende zakenrelaties een geschenk die maar al te graag in ontvangst genomen wordt. Wanneer het warmer wordt of een zakenrelatie op vakantie gaat kan een strandlaken, hammamdoek of een strandbal met logo een mooie toevoeging zijn aan de koffer.

Wat je ook van plan bent qua relatiegeschenken, met deze trends weet je dat je de juiste kant op gaat. Natuurlijk is het ook van belang dat je rekening houdt met jouw relaties en de branche waarin je actief bent. Vergeet dit dan ook niet mee te nemen wanneer je op zoek gaat naar het perfecte relatiegeschenk voor jouw relaties.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie