Stellantis marktleider met batterij-elektrische modellen in Nederland

Stellantis marktleider met batterij-elektrische modellen in Nederland

Redactie Baaz

De elektrificatiestrategie van Stellantis werpt zijn vruchten af. Zowel in de maand augustus als over heel 2023 mag Stellantis zich marktleider noemen met de verkoopregistraties van batterij-elektrische personenauto’s en lichte bedrijfswagens (LCV). Ook is Stellantis leidend in meerdere afzonderlijke voertuigsegmenten.

Stellantis: Dominant Marktaandeel in Batterij-elektrisch LCV-segment

Extra noemenswaardig is het marktaandeel van maar liefst 44,7% van Stellantis in het batterij-elektrische LCV-segment in de afgelopen maand augustus. In de markt van (elektrische) LCV’s is Opel het bestverkochte Stellantis-merk en op modelniveau is de Peugeot e-208 nog altijd de sterkste speler.

Nog meer elektrificatie

De goede verkoopresultaten geven vertrouwen voor de verdere uitrol van het strategische plan ‘Dare Forward 2030’. Een van de doelstellingen hiervan is dat het gehele aanbod van personenauto’s in Europa in 2030 volledig elektrisch is aangedreven. Stellantis biedt nu al 24 volledig elektrisch aangedreven modellen en tegen het einde van 2024 zal dit aantal zijn verdubbeld. Dit moet ertoe leiden dat de totale CO2-emissie van Stellantis in 2030 is gehalveerd ten opzichte van 2022, terwijl het doel is om in 2038 volledig CO2-neutraal te zijn.

Hoogtepunten verkoopresultaten in eerste acht maanden van 2023

Het verkoopjaar 2023 is tot op heden een bijzonder goed jaar voor de EV’s van Stellantis:

  • Stellantis is leider op de totale markt voor batterij-elektrische auto’s (personenauto’s + lichte bedrijfswagens), met een marktaandeel van 20% in augustus.
  • Ook over geheel 2023 (t/m augustus) is Stellantis marktleider in het totale EV-segment, met een marktaandeel van 21%.
  • In de batterij-elektrische LCV-markt behaalde Stellantis in augustus een indrukwekkend marktaandeel van 44,7%. Daarbij is alleen Opel al goed voor een marktaandeel van 26,2%.
  • Met een aandeel van 38,9% in het batterij-elektrische LCV-segment over de eerste acht maanden van 2023 is Stellantis met afstand marktleider. Het marktaandeel van Opel in dit segment bedraagt over deze periode 19,6%, waarmee het merk op nummer 1 staat als bestverkochte merk (EV).
  • Ten opzichte van augustus 2022 is het marktaandeel van Stellantis in het LCV-segment toegenomen met 10 procentpunt, van 17,8% naar 27,3%, terwijl de totale LCV-markt 38% groeide.
  • Het populairste model van Stellantis is nog steeds de Peugeot 208, waarvan afgelopen augustus 911 stuks zijn geregistreerd. Daarmee eindigde het model in augustus op de tweede plaats van meest geregistreerde auto’s van Nederland.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie