De 5 beste relatiegeschenken voor ZZP'ers en bedrijven

De 5 beste relatiegeschenken voor ZZP'ers en bedrijven

Redactie Baaz

Ieder gezond bedrijf zet, naast marketingstrategieën om de klantenkring uit te breiden, in op klantenbinding. Bestaande klanten behouden en een nieuwe klantenbestand erbij werven, zorgt namelijk voor een stabiele groei van jouw bedrijf.

Een tactische manier klanten aan jouw bedrijf te binden en ervoor te zorgen dat ze bij je terugkomen, is door mooie en nuttige relatiegeschenken uit te delen. Maar wat zijn de beste relatiegeschenken die je als ZZP'er, ondernemer of bedrijfseigenaar kunt weggeven om jouw doel te bereiken? Onderstaande top 5 biedt inspiratie en helpt je op weg om jouw bestaande klanten te verrassen met iets leuks.

1. Dopper met logo

Een praktisch handig en origineel cadeau is een Dopper fles bedrukken met jouw bedrijfslogo. Een Dopper met logo wordt door klanten vaak enorm gewaardeerd, omdat ze met dit cadeau écht iets kunnen. Een Dopper met logo van jouw bedrijf is een geschenk dat klanten niet snel weggooien. Sterker nog: Doppers zijn ideaal om drinken in te doen en dagelijks mee te nemen naar het werk, zeker als het zomers of tropisch weer is.

2. Een paraplu met opdruk

Razend populair is sinds enkele jaren een paraplu bedrukken met de bedrijfsnaam en/of het bedrijfslogo. Natuurlijk dient het wel te gaan om een kwalitatief goede paraplu die tegen een stootje - lees: windvlaag - kan, want een paraplu die direct kapot waait, is niet erg positief voor jouw imago. Paraplu's zorgen voor veel contactmomenten, doordat de ontvanger deze openklapt en veel mensen de paraplu met opdruk te zien krijgen.

3. Fles wijn

Een fles wijn is een romantische en tijdloze evergreen als het op relatiegeschenken aankomt. Met een goede fles rode of witte wijn maak je altijd indruk en sla je nooit de plank mis. Want bijna iedereen houdt wel van een wijntje op zijn tijd.

4. Bioscoopbon

Geef jouw relaties een of meer gratis bioscoopbonnen, zodat ze naar een toffe film kunnen gaan. Het is aan te raden om minstens twee bioscoopbonnen weg te geven, zodat jouw zakenrelatie of klant met zijn of haar partner naar de film kan gaan. Zo maak je meerdere mensen tegelijk blij. Klanten waarderen dat.

5. Een USB-stick met grote opslagcapaciteit

Een gewaardeerd relatiegeschenk is een USB-stick weggeven met daarop een grote opslagcapaciteit. Hierdoor gaat de persoon die de USB-stick krijgt deze daadwerkelijk gebruiken. USB-sticks met weinig geheugenruimte zijn uiteraard niet zo interessant, dus kies voor goede sticks.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie