Data Concours d'Elegance Paleis Soestdijk bekend

Data Concours d'Elegance Paleis Soestdijk bekend

Redactie Baaz

Het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk wordt dit jaar gehouden in het weekend van 27, 28 en 29 augustus. Goed nieuws, na alle perikelen van het afgelopen jaar. Belangrijk thema: 125 Automobilisme, oftewel een boeiend overzicht van het allereerste begin van het automobiel in Nederland tot de modernste bolides van nu.

Vanzelfsprekend zal de editie van dit jaar extra feestelijk zijn. Celebration of the Motorcar staat centraal: we vieren het leven van het automobiel! De voortuin van het Paleis zal geheel gewijd zijn aan het Concours d’ Élégance, met deelnemers van wereldklasse uit binnen- en buitenland.

Museum

Een van de thema’s dit jaar is Pininfarina, de legendarische ontwerpstudio. Belangrijke icoon van het Italiaanse huis op het concours is de Ferrari 500 Superfast, ooit eigendom van prins Bernhard. De auto wordt gepresenteerd door het Louwman Museum. 

Toekomst

De moderne auto speelt een grote rol tijdens het evenement. Nieuw dit jaar is de Royal CAR Show aan de achterkant van Paleis Soestdijk. Daar zullen verschillende bekende automerken hun huidige en toekomstige modellen presenteren. Ook is er een E-Mobility-paviljoen waar de nieuwste, volledig elektrisch aangedreven modellen zijn te bewonderen.

Unieke verzameling

Voor liefhebbers van geschiedenis is de display van Nederlandse carrosserieën interessant. Een unieke verzameling van auto’s voorzien van een Nederlandse opbouw. Denk aan Veth, Schutter & van Bakel, Pennock en Spyker.  Een fraai stukje Nederlandse autogeschiedenis dat niet eerder te zien was op het concours.

Sprint

Aktie zal er in grote hoeveelheden zijn in de paleistuin. De  behendigheidssprint voor vooroorlogse auto’s ontbreekt niet, nieuw is een speciale off-road-experience in het bos achter de paleisvijver en in de vijver zelf zullen Amphicars hun rondjes varen.

Kaartverkoop

Half april start de kaartverkoop voor het evenement. Het parkeerterrein voor klassieke auto’s is groter dan ooit en hiervoor kunnen eigenaren nu alvast een plekje reserveren via een lidmaatschap van de Drivers Club. Voor alle informatie over het evenement, de thema’s, de Drivers Club en meer is de website www.concourselegance.nl de plek om te zijn.

Volop sfeer tijdens het Concours d'Elegance Paleis Soestdijk

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie