Daarom ben je niet aangenomen

Daarom ben je niet aangenomen

Redactie Baaz
Als werknemer heb je het niet altijd even makkelijk. Soms heb je één vacature waar meerdere mensen geschikt voor zijn. De reden waarom je voor de ene sollicitant kiest en niet de andere is niet altijd even goed te beredeneren, dus als iemand vraagt waarom hij niet aangenomen is, kan het lastig zijn hier antwoord op te geven. Wij doen een poging je onderbuikgevoel uit te leggen.

Vaak heeft de keuze voor een bepaalde sollicitant te maken met een onderbuikgevoel. Een kandidaat kan elke vraag perfect beantwoorden, moeiteloos een lijst belangrijke en invloedrijke experts opnoemen wiens ideeën hij op de voet volgt en een indrukwekkende lijst voormalig werknemers hebben, en toch niet aanvoelen als de goede persoon.

Zo wordt je wel aangenomen

Ben jij op zoek naar werk en ben je al meerdere keren afgewezen terwijl je een perfecte kandidaat bent, dan kom je waarschijnlijk niet erg persoonlijk over. Als je direct zo goed mogelijk antwoord geeft, lijkt het voor de interviewer meer alsof jij een mondeling examen aan het doen bent en alleen probeert  indruk te maken op de interviewer. Probeer bij het volgende gesprek vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in de situatie voordat je antwoord geeft. Zo geef je niet alleen de indruk kennis te hebben, maar toon je ook inzicht en aanpassingsvermogen.

Laat ook zien dat je meer kan dan het volgen van bevelen. Laat in je CV niet alleen zien wat je voor anderen hebt gedaan, maar vertel ook over eigen projecten. Ook al zijn deze misschien iets minder indrukwekkend dan de grote namen waarvoor je hebt gewerkt, het laat zien dat je karakter hebt, iets waar je trots op bent en dat je zelf nadenkt.

De werkplek van tegenwoordig vraagt om meer dan mensen die een truckje kunnen. Als je zelf niet kan nadenken groei je niet en is de kans groot dat je niet mee kan groeien in de ontwikkelingen die het bedrijf ondergaat.

Deze tips en meer zijn te lezen in de column van Liz Ryan op de website van Forbes.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie