Crowdfunding van culinaire streamingdienst Cheflix heeft binnen korte tijd succesvol 100% bereikt

Crowdfunding van culinaire streamingdienst Cheflix heeft binnen korte tijd succesvol 100% bereikt

Redactie Baaz

Beeld: ondernemers achter Cheflix Jeroen van den Brink, Rudie Heinen en Thomas van Burg

Cheflix, het platform waar je kan leren koken van de beste chefs, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de groei te versnellen. De steamingdienst biedt kookvideo’s aan waarmee je stap voor stap onder andere de lekkerste pasta carbonara, steak tartaar en pizza leert koken van topchefs zoals Ron Blaauw en Alain Caron. Met de crowdfunding geeft Cheflix hun leden de mogelijkheid om mee te investeren. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app, meer kookvideo’s en onder andere live evenementen. 

Cheflix sinds start een succes

Cheflix is ontstaan tijdens corona toen het bedrijf van Jeroen van den Brink - oprichter van de Nationale Restaurant Week - plotseling stil viel. Hij besloot een aantal bekende chefs te bellen om samen kookvideo’s op te nemen. Dat werd in korte tijd een groot succes. Cheflix is in 2021 als zelfstandig bedrijf voortgezet, waarna Thomas van Burg zich aansloot als mede-eigenaar en later ook Rudie Heinen onderdeel werd van het managementteam. 

Cheflix app

In december 2023 werd naast het online platform ook de Cheflix app gelanceerd, waardoor het voor gebruikers nog makkelijker is om in de keuken met de kookvideo’s aan de slag te gaan. 

Inmiddels heeft Cheflix al meer dan 60.000 leden en ruim 500 kookvideo’s beschikbaar. Dit jaar wil het bedrijf de app doorontwikkelen en maandelijks nieuwe masterclasses lanceren. “We zetten daarnaast vol in op AI om masterclasses in meerdere talen te kunnen aanbieden, zodat Cheflix in meer landen kan groeien", legt van den Brink uit. 

Crowdfunding voor groei

Om de groei en doorontwikkeling te financieren is Cheflix een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow, waarbij het minimale doel was om 150.000 euro op te halen. Dit bedrag werd al in korte tijd bereikt. Maar investeerders kunnen nog steeds mee investeren, maximaal kan met de campagne 250.000 euro opgehaald worden. Het extra bedrag wordt onder andere gebruikt om live evenementen te organiseren. Van den Brink: “Cheflix is er om thuis te kunnen leren koken van de beste chefs. Hoe leuk zou het echter zijn om dit ook een keer live te kunnen doen?” 

Meer informatie over de crowdfunding staat online op CrowdAboutnow: https://crowdaboutnow.nl/cheflix

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie