Zegetocht Whatson Planner zet door

Nederlandse startup glorieert in Barcelona

Bart Remmers
Er is weer Nederlands startup-succes te melden! Whatson Planner heeft de Global Mobile Challenge gewonnen tijdens de World Mobile Conference in Barcelona.

Startup Whatson Planner in de prijzen

Whatson Planner werd verkozen tot beste nieuwe mobile app uit een groep van 20 finalisten. Eerder al was de startup winnaar van de EU Mobile Challenge op de High Tech Campus in Eindhoven.
 
De app Whatson Planner is volgens de makers een ‘zoekmachine voor tijd’. De applicatie gaat direct op zoek naar het beste tijdstip voor een afspraak. 

Beste tijdstip

Met de app selecteer je contacten. Whatson Planner geeft onmiddellijk de drie beste tijdstippen om af te spreken. 'Whatson Planner vindt direct het beste tijdstip en waarborgt tegelijkertijd de noodzakelijke privacy', aldus Jelle Lute, een van de oprichters van de startup. 

Startup uit Utrecht

De app is het resultaat van de startup uit Utrecht. Na een moeizaam tot stand gekomen afspraak tussen de twee oprichters was hun gemeenschappelijk doel direct duidelijk: met zijn tweeën of in groepsverband afspreken leuker en gemakkelijker maken. De voornaamste uitdaging zat in het creëren van een platform- en smartphoneonafhankelijk planningsalgoritme, zonder enige kennis van app-ontwikkeling.
 
Whatson Planner van de gelijknamige startup is gratis te downloaden via de Apple App en Google Play Stores.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart