Kwart Nederlandse mannen steelt van werkgever

Redactie Baaz
Werkgevers met een blind vertrouwen in hun personeel kunnen dit beter niet lezen: maar liefst een kwart van Nederlandse mannen steelt wel eens wat van de baas. Bij vrouwen ligt dat percentage op 18 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Nationale Vacaturebank.

Jongeren stelen het minst

Van de ondervraagden zegt 22 procent weleens iets te hebben gestolen op het werk. Jongeren onder de 25 jaar stelen met 18 procent het minst vaak. Werknemers tussen 35 en 45 jaar blijken het meest te stelen (25 procent). Op de vraag wat de ondervraagden zouden doen als een collega op diefstal wordt betrapt, zegt één op de tien dit direct aan de baas te vertellen. Veertig procent vertelt het alleen als het écht niet door de beugel kan. Nog eens tien procent vindt dat het niet zoveel uitmaakt en laat de collega ermee weg komen.

Pennen en printpapier meest gestolen kantooritems

Nederlandse werknemers blijken met name pennen en printpapier te ontvreemden op hun werk. Ook relatiegeschenken en kantoorartikelen zoals nietmachines zijn populaire items als het gaat om diefstal op het werk. Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank: ‘Veel mensen vinden dat het zonder toestemming meenemen van een pen of printpapier wel moet kunnen. Maar het blijft diefstal, hoewel dit heel onschuldig lijkt.’

Het onderzoek van NationaleVacaturebank.nl werd gehouden onder werknemers en werkgevers uit alle regio’s in Nederland.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie