Carlos Ghosn sleept Nissan en Mitsubishi voor de rechter

Carlos Ghosn sleept Nissan en Mitsubishi voor de rechter

Redactie Baaz
Voormalig topman Carlos Ghosn heeft autofabrikanten Nissan en Mitsubishi in Nederland voor de rechter gesleept.

Bron beeld: Wikipedia, Carlos Ghosn, Bertel Schmitt

Omdat volgens Ghosn zijn contract ten onrechte is beëindigd, vraagt hij nu 15 miljoen euro van allebei de autobedrijven. Waarom de rechtszaak in Nederland plaatsvindt, is omdat de bedrijven sinds 2017 een joint venture hebben die in Nederland geregistreerd staat onder de naam Nissan Mitsubishi BV (NMBV). Carlos Ghosn werkte hier totdat zijn contract werd beëindigd. De reden om zijn contract te beëindigen was omdat hij zich volgens Mitsubishi op illegale wijze 7,82 miljoen euro had toegeëigend. Het autobedrijf is hier achter gekomen, met alle gevolgen van dien. Ghosn zelf ontkent dit overigens en zegt onschuldig te zijn.

Geen officiële procedures

Ghosn zou dit geld hebben ontvangen zonder hier echt iets voor gedaan te hebben. Hij hoefde geen officiële procedures te doorlopen, wat normaalgesproken wel moet. Daarnaast zou iemand die niet de betreffende bevoegdheid had, hebben opgedragen om een arbeidscontract op te stellen voor Carlos Ghosn.

LEES OOK: Zie hier de nieuwe Lotus Evija

Juridisch team Carlos Ghosn

Het juridische team van Carlos Ghosn zegt tegen de Financial Times dat de autobedrijven Nissan en Mitsubishi de Nederlandse wet hebben overtreden. Zij hebben namelijk meerdere keren geweigerd hun aantijgingen tegen Carlos Ghosn verder te onderbouwen, zoals het team zelf zegt.

Tien jaar vast

Ghosn is inmiddels vrij op borgtocht nadat hij vorig jaar november werd aangehouden in Tokio op verdenking van meerdere financiële overtredingen. Totdat zijn rechtszaak plaatsvindt, zijn een aantal strikte voorwaarden waaraan hij zich moet houden. Als aangetoond wordt dat Ghosn inderdaad geld ‘gestolen’ heeft en dus schuldig wordt bevonden, is er een grote kans dat hij voor tien jaar de cel in gaat. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie