Focus op wat je te bieden hebt aan een werkgever

Tips voor bij het solliciteren met een arbeidsbeperking

Nikki Veerbeek
Als je een arbeidsbeperking hebt, is de kans aanwezig dat je op de werkvloer tegen discriminatie aanloopt. Dat is bij wet verboden, maar helaas niet altijd te bewijzen en bovendien is de officiële klachtenroute slopend. Baaz geeft drie tips om te solliciteren met een arbeidsbeperking.

Benader organisaties die je kunnen helpen

Er bestaan organisaties die speciaal in het leven zijn geroepen om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden van een match met de juiste werkgever en kunnen helpen een bedrijf over de streep te trekken.

Focus op wat je te bieden hebt

In je sollicitatiebrief en het -gesprek ben je wellicht al snel geneigd aan je beperking te denken. Maar je hebt natuurlijk wél wat te bieden aan een werkgever! Focus je op de specifieke skills, ervaring en kennis die van waarde kunnen zijn voor een bedrijf.

Zoek naar bepaalde soort bedrijven

Bepaalde bedrijven zijn minder ontvankelijk voor discriminatie dan anderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan non-profitorganisaties en overheidsinstanties. Zij hebben een streng antidiscriminatiebeleid dat al begint bij de allereerste selectie.

Curriculum vitae

Presentatie is hoofdzaak: niet alleen in uiterlijk overkomen, ook op papier. Inventariseer je kwaliteiten en overweeg hoe deze aansluiten en overkomen op je potentiële werkgever. Zet deze vervolgens in een overzichtelijk curriculum vitae, en de basis voor een gesprek is gelegd. 

afbeelding van Nikki Veerbeek

Nikki Veerbeek | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nikki