CCV en Bender Group gaan samenwerken om open betalingen bij EV-laadstations door heel Europa te realiseren
EV-laadstations

CCV en Bender Group gaan samenwerken om open betalingen bij EV-laadstations door heel Europa te realiseren

Redactie Baaz

CCV en Bender Group bundelen krachten voor open betalingsterminals bij EV-laadstations in Europa

Betaalprovider CCV en Bender Group, marktleider op het gebied van laadcontrollers in de oplaadindustrie voor elektrische voertuigen (EV), gaan samenwerken om open betaalterminals in EV-laadstations door heel Europa te realiseren. CCV, dat deelnam aan een tender met haar Duitse bv, heeft de aanbesteding van Bender Group gewonnen. Deze samenwerking markeert een belangrijke ontwikkeling in de markt voor Europese EV-laadstations. CCV en Bender lopen vooruit op een richtlijn van de Europese Commissie die voorschrijft dat laadpalen in Europa vanaf 2027 moeten worden voorzien van een mogelijkheid om te betalen met een betaalpas. ebee smart technologies – een dochteronderneming van Bender Group – is verantwoordelijk voor de uitvoering. CCV en Bender verwachten de komende jaren – onder andere in Nederland – ongeveer 300.000 betaalautomaten in Europa te installeren.

Europese Commissie stimuleert gemakkelijk en veilig betalen bij EV-laadstations

Om ervoor te zorgen dat gebruikers bij laadpalen in heel Europa makkelijk, veilig en contactloos kunnen betalen, heeft de Europese Commissie recent een nieuwe richtlijn over de uitrol van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen gepubliceerd. Hierin stelt zij dat er vanaf 2027 een mogelijkheid moet zijn om bij EV-laadstations te betalen met reguliere middelen waaronder fysieke- en digitale betaalpassen, waar nu vaak nog een laadpas van een specifieke aanbieder vereist is. Zodoende is er in Europa behoefte aan EV-laadstations met geïntegreerde open-loop betalingsoplossingen, die transacties met debet en creditkaarten via een kaartlezer mogelijk maken. Een McKinsey-rapport voorspelt dat er in 2030 minstens 3,4 miljoen operationele openbare Europese laadpunten nodig zijn.

"We zijn verheugd om met Bender samen te werken aan dit belangrijke initiatief om de EV-laadervaring te verbeteren", zegt John Kolthof, CCO van CCV GmbH Duitsland. "Wij geloven dat open betalingen in de toekomst essentieel zijn voor het opladen van elektrische voertuigen, en we zijn vastbesloten om de beste betalingsoplossingen aan onze klanten te leveren."

Geïntegreerde betaaloplossing voor EV-laadstations biedt gemak en efficiëntie

De betaalautomaten worden geïntegreerd met een door Bender ontwikkelde laadcontroller en daarna als complete betaaloplossing aangeboden via EV-laadpuntfabrikanten aan laadpunten en exploitanten. Hiermee zal het voor EV-rijders gemakkelijk worden om elektronisch te betalen, omdat de terminal contactloze betalingen met pin-on glass mogelijk maakt én bestaande laadpassen kan lezen. Een EV-rijder heeft hierdoor niet langer een laadpas nodig om gebruik te kunnen maken van een laadpaal. De laadcontroller zal ook worden uitgerust met efficiënte laadbeheertools om ervoor te zorgen dat het opladen op een duurzame en kostenefficiënte manier gebeurt.

"We hebben niet alleen voor CCV gekozen vanwege hun uitgebreide ervaring in de betalingsmarkt, maar ook omdat ze het meest volledige betalingspakket bieden. Van het gezamenlijk ontwikkelen van betaalsoftware en het verwerken van betalingen, tot het aanbieden van hardware en van additionele diensten", vertelt Frank Mehling, Business Ontwikkeling eMobility bij Bender. "We willen een naadloze en probleemloze ervaring bieden voor EV-rijders in Europa en CCV is voor ons de juiste partner om dit doel te verwezenlijken."

PaymentGenes begeleidt succesvolle aanbesteding en versterkt groei van EV-laadoplossingen

Het volledige proces – inclusief de aanbesteding – werd begeleid door PaymentGenes, een wereldwijd consultancy en recruitment bureau dat zich richt op het versnellen van groei in de snel veranderende FinTech-, betalings- en mobiliteitsbranche. Ward Hagenaar, Head of Consulting bij PaymentGenes: “Bij PaymentGenes kijken we ernaar uit om de toekomst van betalen te ondersteunen en organisaties samen te brengen op het gebied van mobiliteit. We zijn zeer verheugd over de samenwerking tussen CCV en Bender. Dit is een grote stap in het ondersteunen van de verdere groei van EV-laadoplossingen.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie