Cashr: je kassa in de cloud

Cashr: je kassa in de cloud

Redactie Baaz

Kassa's, het zijn dure systemen en dat is niet iets waar je als ondernemer vrolijk van wordt. Cashr van Reeleezee neemt dit probleem voor je weg, want deze applicatie is een volledige kassa die draait op je smartphone of tablet.

Cashr werd in 2013 uitgebracht, tot opluchting van vele ondernemers. En dat zien we terug in de groei van de applicatie: in juni 2015 lag het aantal transacties op 240 procent ten opzichte van begin dit jaar. Die groei is logisch als je naar de functionaliteiten kijkt.

Een volledige kassa op je tablet

Een tafelindeling maken, klanten beheren en ruimte voor aanwijzingen in de keuken. Dat is allemaal mogelijk met Cashr. Bovendien zijn alle onnodige toevoegingen niet te vinden in de applicatie, wat het gebruik des te gemakkelijker en overzichtelijker maakt. Maar nog mooier is dat je altijd en overal je gegevens in de cloud kunt bekijken. Alles wordt hiermee en met andere devices die je gebruikt gesynchroniseerd, zodat je altijd op de hoogte bent.

Koppeling met Reeleezee

Reeleezee maakt het gebruik van je kassa gemakkelijk, en dit wordt nog eenvoudiger door Cashr aan Reeleezee te koppelen. Hiermee wordt de omzet van een product dat je hebt aangeslagen meteen geboekt op je winst- en verliesrekening. Met een druk op de knop doe je je btw-aangifte en zo worden alle zorgen van je boekhouding weggenomen. Ondernemen in de cloud heeft dus een hoop pluspunten, zeker wanneer je deze optie vergelijkt met traditionele systemen.

Gevaren?

Toch zijn er ondernemers die huiverig zijn voor kassasystemen uit de cloud. Zo zou de cloud niet veilig zijn, kun je niet afrekenen bij storingen en kan de pin niet gekoppeld worden. Maar dit is helemaal niet waar, meent Roemer Mol, marketing manager van Cashr en Reeleezee. Op deondernemer.nl schrijft hij dat je in het geval van pinnen moet kiezen voor een terminal die het beste samenwerkt met je online betaalsysteem. Zo is Pinterminal Worldline Atos Yomani gemakkelijk te koppelen aan Cashr, waardoor dit geen probleem is. En wanneer je last hebt van een storing, wordt alle informatie tijdelijk lokaal opgeslagen. Is de storing voorbij, dan wordt alles alsnog naar de cloud gebracht en wordt alles weer bijgewerkt.

Cashr gebruiken

De applicatie van Cashr is gratis te downloaden voor zowel iOS- als Android-apparaten, welke vervolgens te gebruiken is met de Cashr online backoffice. Wil je Cashr gebruiken? Dan betaal je een flexibel bedrag per maand, dat gebaseerd is op het aantal kassabonnen dat wordt afgerekend. Wil je het eerst even uitproberen? Dan kies je voor het gratis abonnement waarmee je maximaal twintig kassabonnen per maand kunt afrekenen. Het abonnement is stop te zetten wanneer jou dit uitkomt, zodat je niet extra hoeft te betalen wanneer je onderneming bijvoorbeeld een aantal maanden per jaar gesloten is.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie