Britse brancheorganisaties waarschuwen voor gevolgen no deal-Brexit

Jordi Smit
Gisterenavond leidde Engels premier Theresa May een historische nederlaag tijdens de stemming over de Brexit. Van de 432 parlementariërs in het Britse Lagerhuis stemden 202 leden tegen het voorstel. Een dag na de stemming geeft het Britse bedrijfsleven aan uiterst huiverig te zijn voor een no deal-Brexit.

Grote zorgen no deal-Brexit

Verschillende Engelse brancheorganisaties maken zich grote zorgen over de mogelijke no deal-Brexit die boven hun hoofd hangt. Zij waarschuwden vandaag voor de gevolgen van een mogelijke scheiding. Zo gaf voorman John Allan van de brancheorganisatie voor werkgevers in de industrie aan het idee dat Britse bedrijven hun achterstand goed kunnen maken als die zonder handelsakkoorden internationaal moeten opereren volkomen 'koekoek' te vinden.

British Chamber of Commerce

Niet alleen Allan is bezorgd om de mogelijke no deal-Brexit, tevens de British Chamber of Commerce maakt zich druk. De politiek heeft het bedrijfsleven laten vallen, aldus directeur-generaal Adam Marshall. Hij denkt dat twintig procent van de Britse ondernemingen minder mensen in dienst zal nemen in de voorbereiding op een no deal-Brexit.

LEES OOK: Geen Brexit-deal: dit moet je weten

Oplossingen no deal-Brexit

De problemen door het uitblijven van een overeenkomst kunnen echter nog fundamenteler zijn, stelt Marshall. Hij denkt dat elk bedrijf andere stappen zal nemen. Marshall maakt zich echter zorgen om firma's die daar geen geld voor hebben of onvoldoende hebben om zich voor te bereiden op vier of vijf verschillende uitkomsten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi