Bol.com nu en in de toekomst sterkste retailmerk
Bol.com ook in de toekomst sterkste retailmerk

Bol.com nu en in de toekomst sterkste retailmerk

Redactie Baaz

Bol.com en Albert Heijn zijn nu nog de sterkste retailmerken, zo blijkt uit het Retail Merkenonderzoek 2015. In de toekomst lijkt dit echter te gaan veranderen, dan moet Albert Heijn het afleggen tegen Action en Lidl.

Nederlandse consumenten voelen zich het sterkst verbonden met Bol.com en waarderen de webwinkel het meeste. Maar ook verwachten consumenten veel goeds voor de toekomst van de Ahold-dochter, blijkt uit het onderzoek. Dit geldt echter niet voor Albert Heijn, die staat op de lijst met hoogste groeiverwachting op nummer dertien. Plaats twee wordt daar ingenomen door Action, gevolgd door Lidl.

Bol.com

Bol.com is tegenwoordig veel meer dan alleen een webwinkel. Zakelijke verkopers kunnen hun producten sinds vier jaar aanbieden via de website, maar dit jaar is dat nog verder uitgebreid. Ondernemers besteden nu alles aan Bol.com uit: niet alleen neemt de website de orderverwerking en betaling voor haar rekening, maar ook de in- en opslag, het verpakken en verzenden, de retourafhandeling en de klantenservice worden door Bol.com overgenomen. Deze dienst wordt volgend jaar breed uitgerold in Nederland en België.

Opvallend

Het is opvallend dat consumenten het juist steeds meer zoeken bij discounters. De ceo van Action, Ronald van der Mark, zegt dat dit met name komt door het wisselende assortiment en de lage prijzen. Hier wordt dan ook niets aan veranderd. 'We moeten blijven doen wat we altijd hebben gedaan en waar we goed in zijn.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie