Boekentip: Mannen en/of Vrouwen
Boekentip: Mannen en/of Vrouwen

Boekentip: Mannen en/of Vrouwen

Redactie Baaz

Hoe moet je als manager op de werkvloer omgaan met de eigenschappen van mannen en vrouwen? In het boek 'Mannen en/of Vrouwen' geeft Bert Overbeek daar antwoord op. Hij beschrijft ook hoe managers de man/vrouw-verschillen in hun voordeel kunnen gebruiken.

Volgens Bert sturen managers die de man/vrouw-verschillen op de werkvloer begrijpen, beter aan. Daarnaast begrijpen ze zichzelf ook beter en zijn daardoor effectiever en meer aanspreekbaar in de samenwerking. De auteur vindt het dus belangrijk dat managers dit niet negeren, maar er juist gebruik van gaan maken. Maar wat zijn precies de verschillen in leidinggeven en het werken in teamverband? In zijn boek vergroot Bert het inzicht over de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen functioneren in organisaties. Verder bespreekt hij aan de hand van praktische en prikkelende voorbeelden de verschillen tussen mannen en vrouwen op bijvoorbeeld het gebied van hormonen, tradities, gedrag en groepsdynamica. Bert gaat ook dieper in op de vijf soorten m/v-teams en geeft daarbij aan hoe je deze teams het beste kunt aansturen.

Over de auteur

Bert Overbeek is een zeer ervaren MD-begeleider, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Een goed resultaat in een gezonde werksfeer staat bij hem centraal. In zijn werk kwam hij veel teams tegen waar het man/vrouw verschil leidde tot inefficiëntie. Op die ervaringen en onderzoek is zijn boek gebaseerd.

Kijk hier voor meer informatie over het boek.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie