Boekentip: hoe je als leidinggevende talent ontdekt

Boekentip: hoe je als leidinggevende talent ontdekt

Redactie Baaz
Als leidinggevende sta je steeds onder druk. Je hebt te maken met je baas, die resultaten wil zien, En er zijn de teamleden, die zich willen ontplooien.

Tips voor leidinggevende 

Hoe lever je toegevoegde waarde voor beide partijen? Een vraag waar veel leidinggevenden mee worstelen. Geleefd door de waan van de dag kiezen ze vaak voor beheersing en controle enerzijds, en stilzwijgend opgeven anderzijds. Heel begrijpelijk, maar het is niet de oplossing. 

Volgens een raming van het CBS zijn er, los nog van de regeltaken in zelfsturing, alles bij elkaar 1.000.000 leidinggevenden in Nederland. Dat is 14 procent van de werkzame beroepsbevolking en reken maar dat die andere 86 procent daar de gevolgen van ondervindt. Het vak leidinggeven heeft een enorme impact en kan geweldige voldoening opleveren, áls je er maar iets van maakt.

De Talentafdeling

Daarom vormt het nieuwe boek De Talentafdeling een wake-up call én steekt auteur Kees Gabriëls tegelijkertijd een hart onder de riem van deze 1.000.000 leidinggevenden, die niet de eindbaas zijn maar wel de dagelijkse werk-werkelijkheid bepalen. Zij zijn de ware motor van groei in bedrijven én in Nederland.

Gabriëls beschrijft op een prikkelende manier hoe je tegelijkertijd op de belangen van je organisatie én je team kunt sturen, door een talentafdeling te creëren. Een afdeling waarin de focus ligt op je eigen talent en dat van je teamleden ligt. Hij introduceert een verbluffend eenvoudige maar zeer krachtige aanpak om je afdeling in kleine, concrete stappen naar een talentafdeling te bewegen. Zo laat je je team én resultaten groeien.

Kans voor leidinggevende

​T​alent is volgens de auteur een geweldig aanknopingspunt om de verbinding te maken tussen ontplooiing van elke medewerker enerzijds en concrete resultaten voor het bedrijf halen anderzijds. Het uitgangspunt van zijn boek is dat iedereen een uniek talent heeft maar niemand dat volledig gebruikt. In een hele concrete, pragmatische aanpak rond 9 ingangen, die hij de Vlam noemt, geeft de auteur aan hoe je ieders talent ontdekt, meteen kunt benutten én hoe je het ontwikkelt. Het doel hiervan: het behalen van betere afdelingsresultaten en tegelijkertijd vergroten van het werkplezier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie