BMW Group noteert dynamische groei van verkoop elektrische auto's en wereldwijde verkoopstijging Q3

BMW Group noteert dynamische groei van verkoop elektrische auto's en wereldwijde verkoopstijging Q3

Redactie Baaz

De BMW Group verkocht in het derde kwartaal 93.931 volledig elektrische BMW- en MINI-voertuigen – een stijging van +79,6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het merk BMW verdubbelde opnieuw zijn leveringen van volledig elektrische voertuigen in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+100,3%). Zo kon het bedrijf de interesse van klanten voor zijn volledig elektrische auto’s vertalen in dynamische groei.

„Het verkoopsucces van het derde kwartaal toont aan dat onze klanten ons brede scala aan aantrekkelijke producten met alle aandrijftechnologieën waarderen. Vooral onze volledig elektrische voertuigen profiteren van de grote vraag wereldwijd – zoals blijkt uit onze BEV (Battery Electric Vehicle)-verkopen, die in de eerste negen maanden aanzienlijk beter presteerden dan de totale BEV-markt”, aldus Pieter Nota, lid van de raad van bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Customer, Brands, Sales. „Overall liggen we op schema om onze groeidoelstellingen voor 2023 te halen”, vervolgde Nota.

De BMW Group heeft in het derde kwartaal in totaal 621.699 BMW-, MINI- en Rolls-Royce-voertuigen aan klanten geleverd. Dit betekent een jaar-op-jaar groei van +5,8%. In het derde kwartaal bleef het bedrijf voortbouwen op zijn sterke concurrentiepositie in belangrijke kernmarkten. Tussen januari en september steeg de verkoop van BMW Group naar 1.836.563 stuks (+5,1%).

Zoals eerder aangekondigd in augustus, verwacht het bedrijf een solide groei in leveringen voor het volledige jaar 2023 (voorheen lichte groei). Tot de groeifactoren behoren modellen uit het hogere prijssegment, maar ook volledig elektrische voertuigen — waarbij BEV's in 2023 naar verwachting 15% van de totale autoverkoop zullen uitmaken.

Het merk BMW blijft nummer één in het wereldwijde premiumsegment

In het derde kwartaal leverde het merk BMW 549.941 voertuigen aan klanten over de hele wereld – een stijging van +6,2% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Dankzij de aantrekkelijke line-up profiteert het merk van de grote vraag en blijft het de nummer één in het wereldwijde premiumsegment.

Het merk BMW meldt een bijzonder sterke vraag naar zijn volledig elektrische voertuigen; in het derde kwartaal verdubbelden de BEV-leveringen opnieuw ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+100,3%) naar 83.211 eenheden. Tussen januari en september werden 217.138 volledig elektrische BMW-voertuigen aan klanten geleverd.

De modellen van de BMW 4-serie en in het bijzonder de volledig elektrische BMW i4 blijken bijzonder populair, terwijl ook de BMW iX1 en X1 zeer gewild zijn. Modellen uit het hogere prijssegment, zoals de 7-serie, de vernieuwde BMW X7 en de BMW X5- en BMW X6-modellen, zorgen ook voor een omzetgroei.

Bovendien ontvangt het bedrijf zeer positieve feedback van klanten over de nieuwe BMW 5-serie en in het bijzonder over de volledig elektrische BMW i5. „Met de lancering van de nieuwe BMW i5 zullen we opnieuw een aantrekkelijke, volledig elektrische auto op de markt hebben die de toename van elektromobiliteit verder zal versnellen. Nieuwe bestellingen weerspiegelen nu al het grote enthousiasme van onze klanten voor dit nieuwe model”, legt Nota uit. Met de lancering van de BMW i5 hebben klanten een volledig elektrische optie in alle kernsegmenten.

Het succesverhaal van BMW M wordt in het derde kwartaal voortgezet

Met 48.978 verkochte exemplaren wereldwijd in het derde kwartaal – een stijging van +13,2% op jaarbasis – bewees BMW M opnieuw zijn kracht in de winstgevende high-performance- en prestatiesegmenten. De verkoop werd ook gestimuleerd door de introductie van de nieuwe BMW XM*, slechts zes maanden geleden. Na de start van de productie in juli zijn de BMW i7 M70* en i5 M60* modellen de nieuwste leden van de M-familie, die volledig geëlektrificeerde M Power combineren met het hoogste niveau van elegantie, luxe en comfort. M GmbH heeft daarom vertrouwen in het laatste kwartaal van 2023 en is op weg naar een nieuw recordjaar.

MINI lanceert nieuwe modellen op weg naar een volledig elektrische modellenreeks

Het merk MINI heeft in het derde kwartaal 70.384 (+2,6%) voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd. De nieuwste gelimiteerde MINI-edities – de MINI John Cooper Works 1to6 Edition en de MINI Clubman Final Edition – beide met exclusieve ontwerp- en uitrustingskenmerken, dragen bij aan de sterke populariteit van voertuigen van het merk MINI. Tussen juli en september verkocht MINI 10.720 volledig elektrische MINI Cooper SE en MINI Cooper SE Cabrio's (-0,4%). Met de onlangs gelanceerde nieuwe elektrische MINI Cooper en de aanstaande release van de elektrische MINI Countryman in 2024, blijft het merk MINI vooruitgang boeken op zijn weg naar een volledig elektrische modellenreeks.

Rolls-Royce bereidt zich voor op de eerste leveringen van Spectre voor klanten

Rolls-Royce Motor Cars verkocht in het derde kwartaal 1.374 voertuigen (-9,0%). Dit was in lijn met de verwachtingen, aangezien de productie van Dawn en Wraith in het tweede kwartaal werd stopgezet en de productiefaciliteiten van het merk in Goodwood zich klaarmaken voor de eerste leveringen van de Rolls-Royce Spectre in de komende weken. De belangstelling voor de volledig elektrische supercoupé blijft uitzonderlijk groot en tot 2025 zijn de orderboeken al vol. Rolls-Royce blijft Coachbuild- en Bespoke-creaties leveren en de vraag naar Phantom-, Ghost-, Cullinan- en Black Badge-modellen blijft groot. Met een solide orderportefeuille en 4.555 verkochte voertuigen (-3,1%) sinds het begin van het jaar, gaat het bedrijf het einde van het jaar vol vertrouwen tegemoet.

BMW Motorrad: verkopen in het derde kwartaal bevestigen een aanhoudend hoge vraag van klanten

BMW Motorrad heeft tussen juli en september van het honderdjarig bestaan van 2023 in totaal 52.037 (+0,5%) motorfietsen en scooters aan klanten geleverd. Voortbouwend op het vorige recordniveau dat het bedrijf in het eerste halfjaar boekte, bleef de sterke vraag van klanten naar motorfietsen en scooters van de BMW Group in het derde kwartaal aanhouden. Het zeer aantrekkelijke productassortiment, met de succesvolle marktintroductie van innovatieve nieuwe modellen, zoals de fascinerende Power Roadster M 1000 R, vormt de basis voor het succes van BMW Motorrad. Met de aanstaande marktintroductie van de nieuwe R 1300 GS zal BMW Motorrad tegen het einde van het vierde kwartaal zijn belangrijkste producthoogtepunt van het jaar in de showrooms hebben. Als's werelds meest succesvolle premiummotorfiets zal de opnieuw ontworpen Boxer GS de verkoop van BMW Motorrad een grote boost geven.

BMW & MINI-verkoop in de regio's/markten

In China verkocht de BMW Group in het derde kwartaal 210.331 BMW- en MINI-voertuigen (-1,8%).

In de VS werden tussen juli en september van dit jaar 91.849 BMW- en MINI-voertuigen aan klanten geleverd. Dit betekent een stijging van +7,8%.

In Europa bedroeg de verkoop van BMW- en MINI-voertuigen 221.496 stuks voor het derde kwartaal (+12,9%).

In Duitsland werden in deze periode 70.901 BMW- en MINI-voertuigen geregistreerd. 

Ook interessant:

Lees hier: Webfleet breidt OEM.connect-programma uit om elektrische voertuigen te ondersteunen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie