Bitcoin koers knalt flink omhoog

Aimée van Vuuren
Daar waar de afgelopen weken een dalende lijn te zien was in de waarde van Bitcoin, is er weer een groeiende waarde zichtbaar voor de cryptomunt. De koers heeft een opwaartse beweging gemaakt met een winst van 19,6 procent. De waarde is van 1 bitcoin gestegen naar $ 10.800 en groeit alsmaar verder.

Dalende waarde Bitcoin

Na de val van $ 13.800 naar $ 9.100 in waarde werd het vertrouwen van beleggers geschaad. Het was al bekend dat cryptovaluta’s erg gevoelig zijn voor beleggers die de prijs op een kunstmatige manier willen laten stijgen, maar zo’n grote daling in waarde had niemand verwacht. Na een lange tijd een schommeling te hebben gehad van dalende en stijgende waardes, heeft Bitcoin de groei teruggevonden. Op het moment van schrijven is de Bitcoin $ 11.722 waard.

LEES OOK: Tanken met bitcoins: te mooi om waar te zijn?

Steve Bannon over Bitcoin

Een bekend figuur binnen de Amerikaanse politiek en media heeft gesproken over de koers van Bitcoin op CNBC, een programma dat zich bezighoudt met aandelenkoersen. Hij sprak erg positief over de cryptomunt. ‘Ik denk dat cryptocurrencies een grote toekomst hebben', vertelt de voormalig Chief Strategist van de Amerikaanse president Donald Trump.

 

 

 

 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée