Biologische tuinplanten vliegen de deur uit
Impact ondernemers Suzanne en Liedewij

Biologische tuinplanten vliegen de deur uit

Redactie Baaz

Sprinklr.co verkocht tot en met augustus 2023 maar liefst 50% meer planten dan in 2022. In totaal kwam er alleen al in 2023 in de Nederlandse tuinen 21.000 m2 aan biologisch groen bij waar bijen en andere insecten vrolijk rondzoemen en biodiversiteit welig tiert. Het steward owned berdrijf verkocht 189.000 biologische tuinplanten versus 119.000 planten in 2022. Ook opvallend: potgrond en compost werd maar liefst 3,5 zo vaak besteld als in 2022.

Klanten blijken bereid te wachten op de natuur

Door het extreem natte en koude voorjaar was er in april en mei meer vraag dan aanbod naar biologische planten, maar klanten bleken bereid te wachten op de natuur en op hun biologische planten. Liedewij Loorbach van Sprinklr.co: “We verwachten dat de vraag naar biologische tuinplanten nog meer zal groeien nu steeds meer Nederlanders zich realiseren dat je alleen iets voor de natuur doet in je tuin als je planten neerzet die niet bespoten zijn. Kwekers die willen overstappen op biologische teelt zijn zeer welkom. We roepen hen op om contact met ons op te nemen”.

Biologische planten maken een groot, positief verschil

Biologische kwekerijen van tuinplanten zijn vaak natuurgebieden op zich. Het zijn plekken met een hoge dichtheid aan allerhande insecten waar weer vogels op afkomen. Een plek die ruimte biedt aan de natuur en helpt bij het herstellen van biodiversiteit. Als je niet alleen van je planten buiten wil genieten, maar tegelijkertijd een bijdrage wil leveren aan biodiversiteit dan is het van groot belang om te kiezen voor onbespoten en dus biologische planten. Elke tuin en elk balkon telt mee voor meer biodiversiteit.

Over steward owned bedrijf Sprinklr.co


Duurzame ondernemers Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach willen de Nederlandse biodiversiteit vergroten door het aanbieden van biologisch gekweekte (tuin)planten. Sprinklr.co verkoopt online biologische tuinplanten, bloembollen en zaden. Bij biologische teelt worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, zodat zowel bij de kweker als in de tuinen ze een positieve bijdrage leveren aan de natuur in plaats van schade aan te richten. Sprinklr.co is sinds 2023 steward owned bedrijf. Dit houdt in dat Sprinklr B.V. in handen is van een stichting, wiens enige taak is om erop toe te zien dat het bedrijf geleid wordt volgens de missie: het vergroten van biodiversiteit. De onderneming Sprinklr B.V. is dus geen middel om geld aan te verdienen, maar een middel om de missie te dienen. In 2022 had het bedrijf een jaaromzet van 1.9 miljoen euro. www.sprinklr.co

 

Lees hier meer: 

Wat verandert er door de opkomst van AI aan werk? Drie tips voor ondernemers

YAYS breidt uit naar Duitsland met een nieuwe vestiging in Berlijn

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie