Bloomon lanceert voor het vijfde jaar een 100% biologisch boeket

Bloomon lanceert voor het vijfde jaar een 100% biologisch boeket

Redactie Baaz

bloomon viert de vijfde verjaardag van haar boeket dat volledig bestaat uit biologisch SKAL-gecertificeerde bloemen van Nederlandse bodem. Deze bloemen worden geteeld op natuurlijke wijze, in de volle grond en zonder gebruik van chemische middelen. Het boeket is vanaf vandaag te koop.

Van Nederlandse bodem

Het boeket is gevuld met de beste veld- en korenbloemen uit Nederland, in frisse kleuren van het seizoen. Het design is met veel zorg samengesteld door bloemstylisten en heeft een speelse, luchtige stijl. Korenbloemen op verschillende hoogtes zorgen voor een speels effect. 

Sibbe Krol, Director of Sustainability bij bloomon, vertelt: “We zijn trots dat we nu voor het vijfde jaar op rij biologische boeketten aanbieden in onze shop. Het creëren van gezonde bloemen zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kost een kweker veel tijd en energie. Samen met onze kwekers werken we toe naar een groter aanbod van biologische bloemen zodat we hier steeds meer mensen mee kunnen laten kennismaken.”

Europees biologisch keurmerk

Biologische bloemen zijn sterk afhankelijk van het weer en de natuur. Hierdoor is het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem nog beperkt. Het grondoppervlak voor biologische bloemen in Nederland is nog maar een heel klein gedeelte van het totale oppervlak dat wordt gebruikt voor de bloementeelt. Het 100% biologische boeket is dus een echte limited edition en daarmee een bijzonder cadeau van de natuur. 

bloomon is de allereerste online bloemist in Nederland en België die het Europees biologisch keurmerk op een boeket mag zetten. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat een product voldoet aan de EU-regels en aan de hoge eisen voor biologische productie.

bloomon x The Pollinators

Speciaal voor dit boeket werkt bloomon samen met stichting The Pollinators. The Pollinators zetten zich in voor het welzijn van bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals wilde bijen, hommels en vlinders het zwaar. Juist deze kleine insecten zijn zo belangrijk voor gezonde ecosystemen. Van elke aankoop van het 100% biologische boeket doneert bloomon € 2,- aan The Pollinators. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie