Bijna 70% sollicitanten vraagt werkgever niet naar pensioenregeling

Bijna 70% sollicitanten vraagt werkgever niet naar pensioenregeling

Redactie Baaz

Een grote meerderheid (81%) van de Nederlanders zegt zich meer te moeten verdiepen in hun pensioen, maar brengt dat nog niet in praktijk. Uit onderzoek van de Pensioenfederatie blijkt dat 68% van de respondenten in sollicitatiegesprekken überhaupt niet vraagt naar de pensioenregeling. “Het is een hardnekkig verschijnsel dat mensen vaak pas heel laat over hun pensioen gaan nadenken”, concludeert Ger Jaarsma, voorzitter van de Pensioenfederatie waarin alle pensioenfondsen van Nederland verenigd zijn. “Dat zien we graag anders. Daarom stimuleren we dat mensen zich er eerder in verdiepen en persoonlijke keuzes maken.” 

Voor veel mensen is pensioen nog altijd een ver-van-mijn bed-show, zo bevestigt het onderzoek: ruim 26% vindt pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde, maar plaatst dat niet in de top drie. Ook heerst er onwetendheid over financiële vooruitzichten in de toekomst. Zo’n 65% van de ondervraagden weet niet exact hoeveel pensioen zij krijgen, wanneer zij stoppen met werken. 

Jaarsma: “Natuurlijk zouden we graag willen dat iedereen zich tijdig en goed voorbereid op het pensioen. Er is echt iets te kiezen, je kunt je pensioen aanpassen op jouw wensen. Denk aan eerder stoppen met werken. Denk ook aan het hoog/laag-pensioen, ofwel de keus om in de eerste jaren van je pensioen meer te ontvangen dan in de jaren daarna. Verdiep je er dus in, want een goed geregeld pensioen kan veel verschil maken in je leven straks.” Gemakkelijk en eenvoudig je pensioen checken kan via www.mpo.nl of via de Pensioenchecker app.

 

Ook interessant:

Lees hier: Nederlandse IT-dienstenmarkt met 13 procent vooruit

Lees hier: Meer asielverzoeken in derde kwartaal 2023

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie