Berlijn is dé startup-hoofdstad van Europa
Berlijn is dé startup-hoofdstad van Europa

Berlijn is dé startup-hoofdstad van Europa

Redactie Baaz

Er gaat in Europa niets boven Berlijn, tenminste als het om investeringen in startups gaat. Vorig jaar haalden 183 startups in 205 financieringsrondes 2,1 miljard euro op, zo blijkt uit de Start-up Barometer Deutschland van Ernst & Young.

Veel geld voor Duitse startups

In 2015 haalden Duitse startups bijna 3,1 miljard euro aan investeringen op. Dat is een nieuw record, want het is bijna het dubbele als het aantal investeringen in 2014 en zelfs vijf keer zoveel als in 2013. De meeste investeringen worden in Berlijn opgehaald, namelijk 2,1 miljard euro. Hierdoor heeft de Duitse hoofdstad de nummer 1-positie wat betreft investeringen in startups in Duitsland, maar ook in Europa. Op plaats twee op de Europese lijst staat Londen met 1,7 miljard euro. Startups in Stockholm haalden vorig jaar 992 miljoen euro op. De vierde plek is voor Parijs met 687 miljoen euro, gevolgd door Hamburg met 296 miljoen euro en op de zesde plek staat München met 206 miljoen euro.

Startups in heel Europa

Vorig jaar werd in heel Europa ongeveer 11,8 miljard euro geïnvesteerd in startups, dat is een stijging van 56 procent ten opzichte van 2014. Voor het eerst haalden Duitse startups meer geld op dan Britse startende ondernemers. Startups uit Engeland haalden in totaal 2,6 miljard euro op, dat is 46 procent meer als in 2014. De derde plaats is voor Frankrijk met 1,5 miljard euro aan investeringen, dat is een stijging van 28 procent.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie