DS TECHEETAH mikt op een derde dubbele titel in de Formule E

DS TECHEETAH mikt op een derde dubbele titel in de Formule E

Redactie Baaz
· Het zwaarbevochten zevende seizoen van het FIA Formula E World Championship wordt dit weekend in Berlijn besloten met een 'double header' · DS TECHEETAH, momenteel vierde in het klassement, slechts 17 punten verwijderd van constructeurstitel · António Félix Da Costa en Jean-Éric Vergne in de favorietenlijst voor de coureurstitel

DS TECHEETAH, dubbelkampioen in seizoen 5 en 6, staat in de startblokken voor de laatste twee races van seizoen 7 van het FIA Formula E Wereldkampioenschap. Dat vindt op 14 en 15 augustus plaats op het circuit van Berlijn-Tempelhof.

Net als vorig jaar vindt de finale van dit 100% elektrische Formule E-kampioenschap plaats in de Duitse hoofdstad, op een circuit van 2,3 kilometer lang.  De 24 deelnemende coureurs rijden het circuit zaterdag in de traditionele richting en zondag in de tegengestelde richting.

Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance: “De plek waar we nu staan, herinnert ons aan de seizoenafsluiting van vorig jaar, met zes races op hetzelfde circuit, in verschillende lay-outs. Ook toen hebben we beide titels veroverd en het mag duidelijk zijn dat we daar ook dit jaar voor strijden.”

Volop kans op winst

Na een afwisselend seizoen, gekenmerkt door topresultaten (5 podiumplaatsen, waaronder 2 overwinningen), maar ook door enkele teleurstellingen, zijn regerend kampioen António Félix Da Costa en Jean-Eric Vergne, de enige dubbele Formula E-kampioen, klaar om de uitdaging aan te gaan en te vechten voor nóg twee titels voor DS Automobiles. De DS TECHEETAH-rijders, respectievelijk 5e en 12e in het rijdersklassement, maken nog steeds kans op de titel. Het verschil in punten met de top  (15 voor A. Félix Da Costa en 27 voor J.-E. Vergne) is te overzien, zodat het kampioenschap nog zeker in beeld is. Dankzij de prestaties van de twee DS E-TENSE FE21’s is ook de constructeurstitel nog binnen handbereik, met DS TECHEETAH op slechts 17 punten van het huidige leidende team (NB: 1 overwinning = 25 punten).

Thomas Chevaucher is zich bewust van het potentieel van het viervoudig bekroonde team en heeft alle vertrouwen in de laatste twee beslissende races: “De verschillen in het klassement zijn zo klein. We hebben natuurlijk wat geluk nodig om de titel te winnen, maar gezien de prestaties van de coureurs en de mogelijkheden van de auto is dat zeker niet onmogelijk. Eén ding is zeker: alleen de besten kunnen zegevieren ... en we zullen er alles aan doen om dat te zijn.”

De twee races van de Berlin E-Prix vinden plaats op zaterdag 14 augustus (14:00 uur) en zondag 15 augustus 2021 (15:30 uur).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie