BeOnd Airlines heeft Poltrona Frau gekozen om de stoelen te bekleden van het eerste premium vrijetijdstoestel dat van Milaan naar de Malediven vliegt.

BeOnd Airlines heeft Poltrona Frau gekozen om de stoelen te bekleden van het eerste premium vrijetijdstoestel dat van Milaan naar de Malediven vliegt.

Redactie Baaz

BeOnd, 's werelds eerste premium vrijetijdsluchtvaartmaatschappij, startte gisteren met succes vluchten tussen Milaan-Malpensa en Malé, Malediven, met tweemaal per week vluchten die ongeëvenaard comfort en luxe bieden aan veeleisende klanten.

BeOnd heeft Poltrona Frau Interiors In Motion gekozen om de stoelen te bekleden van haar eerste vliegtuig op de route Milaan Malpensa - Malé. Het BeOnd-vliegtuig, een speciaal ontworpen Airbus A319 in een prachtige kleurstelling van donker houtskool en koper, bevat veel elementen van Italiaans design, waaronder de luxe witte leren stoelen met Pelle Frau® leer van het Italiaanse designmerk Poltrona Frau. Deze stoelen, ontworpen door Optimares, zijn handgemaakt door ambachtslieden met behulp van eersteklas volnerfleder.

De Poltrona Frau Interiors In Motion business unit speelde een cruciale rol bij de kleur- en sierbeslissingen, de studie van het kunstwerk en de constructie en het stiksysteem van de stoelbekleding. Het centrale kunstwerk op de rugleuning heeft niet alleen esthetische waarde, maar biedt dankzij het quiltsysteem ook aanzienlijk meer fysiek en waargenomen comfort vergeleken met een typische vliegtuigstoel.

"Partners als Poltrona Frau en Optimares hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van onze luxueuze cabine," aldus Tero Taskila, CEO van BeOnd. "Ze begrepen vanaf het begin onze visie op comfort voor de klant. Je voelt het al als je aan boord stapt - een volledig witte leren stoel met het BeOnd-logo in reliëf. Het is elegant en tijdloos - en handgemaakt." 

Het kleurenthema en de afwerkingen die voor het interieur zijn gebruikt, komen overeen met de romp van het vliegtuig, waarbij de tijdloze waarde en traditie van Poltrona Frau stoelen volledig wordt gerespecteerd. 

Poltrona Frau stoelen integreren op natuurlijke wijze in een contrasterende context tussen de donkere vloeren en de lichte afwerkingen van de muren en het plafond, waardoor de balans tussen volle en lege ruimtes wordt geharmoniseerd. 

Dit project met BeOnd is erg belangrijk voor de business unit Interiors in Motion, omdat het de continuïteit van de activiteiten van de sector garandeert door eersteklas en businessclass stoelhoezen te produceren voor premium luchtvaartmaatschappijen. In het verleden is Poltrona Frau ook gekozen door Singapore Airlines, die de Interiors in Motion business unit de bekleding van haar eerste en business class stoelen heeft toevertrouwd, en door Etihad Airways voor de inrichting van haar eerste klas suites.

In de afgelopen jaren heeft de business unit Interiors in Motion laten zien dat Poltrona Frau in staat is om 112 jaar vakmanschap in meubilair te vertalen naar andere zeer gespecialiseerde sectoren, zoals de luchtvaart (Singapore Airlines, Etihad Airways en BeOnd), de luxe auto-industrie (Ferrari, Lamborghini, McLaren en Jaguar Land Rover) en de scheepvaartindustrie (Ferretti Yachts, Pershing, Wally en Riva). 

Deze ambitie om uit te breiden en te groeien blijkt verder uit de recente overname van het Britse bedrijf KJ Ryan, die vorige maand plaatsvond. KJ Ryan werd in 2007 opgericht in Coventry, Verenigd Koninkrijk, door Kevin Ryan en is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige interieuronderdelen voor luxe auto's.

Ervino Riccobon, CEO van Poltrona Frau Interiors in Motion, zegt: "De groei van de business unit Interiors in Motion is een bewijs van onze toewijding aan het verleggen van de grenzen van innovatie in materialen en technologieën. Door gebruik te maken van Poltrona Frau's unieke vakmanschap, geven we vorm aan de toekomst van luxe interieurs in de luchtvaart, scheepvaart en luxe auto-industrie. Deze aanpak stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te leveren die Poltrona Frau's nauwgezette aandacht voor detail combineren met de nieuwste ontwikkelingen in de industrie."

De luchtvaartmaatschappij is begonnen met tweemaal per week vliegen van Milaan-Malpensa naar Malé, Malediven, op woensdag en zaterdag, zodat veeleisende klanten kunnen genieten van ongeëvenaard comfort en exclusiviteit tussen de steden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie