Belastingaangifte: ontloop een verzuimboete

Jordi Smit
Morgen is het 1 mei, dus het wordt hoog tijd dat je je belastingaangifte gaat invullen, mocht je het nog niet gedaan hebben. Uitstel tot 1 september is mogelijk, maar wanneer je niets doet kan je een fikse boete verwachten.

Deadline belastingaangifte

Elk jaar ziet iedereen er tegenop: de belastingaangifte. Niet per se omdat je iets te verbergen hebt, maar meer met de gedachte hoeveel werk het kost. Wekenlang blijf je het uit stellen, maar dan is de deadline opeens daar. Mocht je het vandaag eveneens niet meer lukken, dan heb je de mogelijkheid een uitstel aan te vragen tot 1 september.

Uitstel belastingaangifte aanvragen

'Wie geen uitstel aanvraagt en toch aangifte moet doen, sturen we een herinnering. Wie daar niet op reageert, krijgt een aanmaning met daarin de termijn voor de aangifte. Reageer je dan nog niet, dan volgt een verzuimboete', vertelt Petra Huijser, woordvoerder van De Belastingdienst, aan nu.nl. De hoogte van deze boete kan zelfs oplopen tot € 369,-. Wanneer je na deze boete nog steeds niets laat weten, dan maakt de Belastingdienst een schatting van je belastbare inkomen en moet de aanslag worden betaald. Is het niet de eerste keer dat de aangifte niet wordt gedaan, dan kan de boete oplopen tot € 5.278,-.

LEES OOK: Aangifte van inkomstenbelasting: beter zelf doen

Aangifte invullen

Er is dus alles aan gelegen om je belastingaangifte na behoren in te vullen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Wanneer je ervoor kiest uitstel aan te vragen, dan kan je dit doen middels het downloaden van dit formulier. Op de website van de Belastingdienst is het formulier binnen een paar minuten ingevuld.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi