Banking Circle voegt USDS-stablecoins aan haar betalingsrails toe

Banking Circle voegt USDS-stablecoins aan haar betalingsrails toe

Redactie Baaz

Banking Circle, gelicenseerde betalingsbank, kondigt een nieuwe dienst voor banken en betalingsbedrijven aan. De betalingsbank voegt USDC-stablecoins aan haar betalingsrails toe, om bedrijven die de web3-markt willen betreden een eenvoudige oplossing voor het accepteren, verwerken en vereffenen van betalingen te bieden. Dit is een cruciale stap op weg naar de wereldwijde democratisering van de financiële sector.

“De kans is groot dat cryptomunten de komende jaren zullen zorgen voor een gelijk speelveld binnen de wereldeconomie. Ze bezitten het potentieel om een einde te maken aan de inefficiëntie die met traditionele valuta’s gepaard gaan”, zegt Mishal Ruparel, head of Virtual Asset Services bij Banking Circle. “Het is daarom ontzettend belangrijk dat banken en betalingsbedrijven de betalingen in cryptovaluta’s kunnen verwerken op dezelfde manier als ze met traditionele valuta doen. We zien bij onze klanten al een sterke vraag naar betalingen in cryptovaluta’s. Zij willen deze betalingen op een betrouwbare manier uitvoeren, die met minder risico’s gepaard gaat. We bieden hen daarom de mogelijkheid om valuta’s om te wisselen in USDC-stablecoins. Financiële instellingen kunnen op die manier eenvoudig en in volledige overeenstemming met de wet- en regelgeving geld overmaken in stablecoins.”

Koppelingen met cryptowallets

De nieuwe dienst biedt banken en betalingsbedrijven de mogelijkheid om betalingen buiten de traditionele bankrails uit te voeren. Zij kunnen op die manier profiteren van aanzienlijke voordelen qua vereffening, snelheid en kosten. Dankzij koppelingen met aanbieders van cryptowallets, zoals Coinbase, kan Banking Circle fungeren als brug tussen rekeningen en stablecoins. Dit maakt een snellere vereffening dan bij traditionele transacties mogelijk en elimineert netwerkkosten en commissies van correspondentenbanken.

“Bij Banking Circle willen we onze klanten passende en toekomstbestendige betalingsoplossingen aanbieden”, zegt Mishal Ruparel. “Deze nieuwe toevoeging aan onze betalingsrails vertegenwoordigt een belangrijke stap in de uitbreiding van ons grote netwerk van correspondentenbanken. Banken en betalingsbedrijven kunnen zich hiermee ontdoen van de beperkingen van het traditionele model van correspondentenbanken en hun dienstenaanbod uitbreiden.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie