Baaz #100: Tile

Baaz #100: Tile

Redactie Baaz

Je jongleert continu met meetings, belafspraken en bijsturing, en probeert gelijktijdig elk krap uurtje ter beschikking te besteden aan uitvoerend werk. Het kwijtraken van een sleutelbos of portemonnee overkomt ook de beste en geen ondernemer heeft tijd in een dag om te dealen met zo’n verlies. Ongeacht of jouw persoonlijkheid georganiseerd is of niet: de kans om sleutels of een portemonnees te verliezen bestaat. Tile brengt daar verandering in. Het merk produceert drie variaties van een slim ontworpen bluetooth-device. Na deze apparaten te bevestigen - of invoegen aan een sleutelring, object of portemonnee - koppel je met de app, om te allen tijde op de hoogte te zijn van de locatie. Zo stel je allerlei belangrijke eigendommen veilig, van sleutels en portemonnees tot camera’s en zelfs auto’s.

De app is minimalistisch ontworpen. Gebruik is dusdanig gemakkelijk dat je het merendeel van de tijd uitsluitend gebruikmaakt van de grote, groene ‘Find’-knop. Koppel een Tile-product met de app, druk vervolgens op ‘Find’ en voilà: teruggevonden.  

Tile-producten zijn uitgerust met een minispeaker, zodat je via de app de opdracht kan geven om een geluid te creëren. Hierdoor ben je niet afhankelijk van gedetailleerde GPStracking, maar kan je in een kantoorruimte of huiskamer evengoed aandachtig luisteren.

Tile

Prijs-kwaliteitverhouding staat voor Tile centraal. Het assortiment bestaat uit een Sticker (opplakbaar device voor uiteenlopende objecten), Slim (pasformaat voor portemonnees), Pro (ontworpen om bevestigd te kunnen worden aan sleutelbossen) en Mate (alternatieve Pro-variant). De toepassingen lopen uiteen, maar elk model heeft één eigenschap gemeen: je zal nooit meer dan zo’n $ 35,- kwijt zijn, een bedrag dat een stuk lager uitvalt dan de kosten na het verlies van een belangrijk bezit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie