Automerk MG komt na 15 jaar terug

Fenna Kiebert
Het Britse automerk MG, dat bijna 15 jaar geleden is gestopt, komt nu terug met de MG ZS EV, een elektrische SUV.

In 2005 redde MG het niet meer en ging failliet. Het Chinese merk Nanjing Motor zag echter wel potentie in het merk en kocht deze over voor zo’n 53 miljoen pond. Zo werden er enkele jaren wat MG-modellen voor de Oosterse markt geproduceerd, maar de grootste autobouwer van China, SAIC Motor, nam het al snel over. 

Elektrische SUV

Nadat MG bijna 15 jaar geen auto’s meer op de Europese markt heeft gebracht, denkt SAIC dat het tijd is om een nieuwe MG te lanceren: een volledig elektrische SUV.

De MG ZS EV is een standaard elektrische auto. Hij heeft een 44.5 kWh accupakket en een 143 pk en 353 Nm sterke elektromotor. Hiermee kan hij zo’n 262 kilometer rijden. Opladen gaat via een 85 kW laadpoort. Een lege accu kan daarmee voor 80 procent opgeladen worden in 43 minuten. Dit is niet heel rap, maar dankzij de vloeistof-koeling van het accupakket moet het geen probleem zijn om vaker achter elkaar snel te laden.

LEES OOK: Carlos Ghosn sleept Nissan en Mitsubishi voor de rechter

De MG ZS EV is een ruime auto met zijn laadruimte van 448 liter. Inzittenden hebben zo’n 88 mm meer hoofdruimte en gemiddeld 55 mm meer schouderruimte dan bij vergelijkbare auto’s het geval is.

Online te koop

De nieuwe MG is een moderne, maar toch klassieke, Britse auto. Hij houdt er dan ook alleen een moderne distributiestrategie op na. In Europa is de MG ZS EV namelijk alleen online te verkrijgen. De reden dat MG voor dit verkoopkanaal gekozen heeft, is omdat hiervoor een sterke behoefte onder Europese klanten zou zijn. Mochten er proefritten gemaakt willen worden, kan dit alsnog omdat er hiervoor een netwerk van distributeurs ingezet zal worden.

Wat de Nederlandse prijzen zullen worden, is nog niet bekend. In Groot-Brittannië wordt £28.495 voor het basismodel van de MG ZS EV gevraagd. Daarnaast biedt MG de eerste 1.000 kopers een leuke actie aan: MG verdubbelt de overheidssubsidie van £3.500 naar £7.000. 

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna