Asperitas Hottest European GreenTech Startup of the Year

Redactie Baaz
Asperitas, de Nederlandse cleantech-startup uit Haarlem, heeft de award voor Hottest GreenTech Startup of the Year ontvangen tijdens het diner van The Europas Awards in Londen.

The Europas Unconference en Awards is een jaarlijkse bijeenkomst van Europa’s beste techbedrijven, voor het eerst georganiseerd in 2009 in een Londense bar. 

De afgelopen weken hadden startups de mogelijkheid om een award aan te vragen of door een derde partij te worden voorgedragen. De winnaars van die ronde werden gecombineerd met de beste keuze door een expert jury bestaande uit oprichters en investeerders. 

Populairste Europese startups 

De resultaten werden gecombineerd om de populairste Europese startups in alle categorieën te bepalen. Er werden geen kosten betaald door deelnemers of winnaars om deel te nemen of de awards in ontvangst te nemen, waarmee dit de enige echte redactionele onafhankelijke tech startup award van Europa is.

In totaal waren er 36 categorieën, waarbij Asperitas meedong naar de titel Hottest Greentech Startup of the Year. Asperitas heeft in maart 2017 haar eerste marktoplossing gelanceerd na 2 jaar R&D en heeft inmiddels haar eerste large-scale datacenter project uitgerold. De oplossing is een datacenter-in-een-box om energie efficiënte datacenters voor opkomende technologieën waar dan ook ter wereld mogelijk te maken. 

Noodzakelijk infrastructuurelement

Datacenters verbruiken een groot deel van het wereldenergieverbruik en zijn een noodzakelijk infrastructuurelement voor digitale technologieën en innovaties wereldwijd. Het is dus noodzaak om écht duurzame datacenters te bouwen die zelfs de hoogste performing hardware kunnen faciliteren. Opkomende technologieën draaien high-performing CPU’s en GPU’s en ze verbruiken meer energie en hebben meer ruimte in datacenters nodig. Asperitas lost beide use cases op ongeacht welke klimaatzone in de wereld.

Op dit moment dingt Asperitas ook mee naar andere awards, waaronder de nummer 1-positie in de MKB Innovatie Top 100 door de Kamer van Koophandel en daarnaast is Asperitas ook een van de laatste 25 bedrijven die in de race zijn voor de Postcode Lottery Green Challenge. Beide awards worden in het najaar bekendgemaakt.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie