Appril festival: hotspot voor ontwikkelaars en startups
Jaarbeurs Utrecht in teken van Appril festival

Appril festival: hotspot voor ontwikkelaars en startups

Redactie Baaz

De Jaarbeurs in Utrecht is half april the place to be voor app-ontwikkelaars, en digital startups: dan vind het Appril festival weer plaats.

Appril festival viert eerste lustrum

Het Appril festival keert dit jaar terug met zijn jubileumeditie. Sinds vijf jaar brengt het festival de Nederlandse app-industrie bij elkaar en viert het de successen op het gebied van mobiele applicaties. Van 11 tot en met 15 april komen professionals uit de markt bij elkaar in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Trends in de applicatiemarkt

Sinds de eerste editie in 2012 is er een hoop veranderd. Jacqueline de Gruyter, oprichtster van appril festival, merkt vooral op dat de markt een stuk professioneler is geworden. 'Je ziet dat appplicaties niet meer een op zichzelf staand product zijn, zoals een buien radar-app, maar dat bedrijven applicaties integraal inzetten als een onderdeel van de contentstrategie om consumenten te bereiken.'
 
De applicatiemarkt voor het grote publiek is verzadigd, waardoor ontwikkelaars steeds meer moeite hebben om hun producten te profileren. Voor ontwikkelaars en digitale bureaus valt er met name in de zakelijke markt nog veel te winnen. Uitbreiding van diensten door implementatie van nieuwe technieken biedt daarin nieuwe kansen voor de industrie, denk aan IoT-oplossingen. 

Professionaliseringsslag appril festival

De applicatiemarkt wordt professioneler, maar ook appril festival kiest dit jaar voor een nieuwe insteek. Waar voorheen het programma divers was, brengt de organisatie dit jaar een verdieping aan in de programmering. Gedurende deze vijfde editie staat dagelijks een ander thema centraal met bijbehorende doelgroep. 'Door te kiezen voor een verticale programmering kunnen wij onze bezoekers op basis van hun interesses een gerichter en dus relevanter programma aanbieden,' zegt De Gruyter. 

Business and Innovation Day

Appril festival haakt in op de ontwikkelingen in de markt met de ‘Business and Innovation Day’ op vrijdag 15 april. Op deze dag spreken visionairs uit de sector over hoe zij nieuwe technologieën implementeren in hun businessmodellen.
 
Namens StartupDelta verzorgt startupambassadeur Neelie Kroes de opening van het festival. Zij grijpt deze gelegenheid aan om de resultaten van StartupDelta Utrecht uit te lichten en te vertellen waar zij nog kansen ziet in de bloeiende Nederlandse app-industrie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie