Appreview: DataMan

Appreview: DataMan

Redactie Baaz

De tijd dat je onbeperkt kon internetten op je smartphone is voorbij. Ondertussen zijn er veel gratis apps die ongemerkt datagebruik vreten. Om je te behoeden voor fikse rekeningen, testen wij de app DataMan.

Als ondernemer krijg je voortdurend allerhande apps aangeraden. Applicaties waarmee je gemakkelijk documenten kunt bewerken, versturen en opslaan, apps die je agenda overzichtelijker maken en andere leuke of nuttige toepassingen. De apps maken het ondernemerschap misschien aangenaam, ze kunnen zonder dat je het weet ook veel datagebruik vreten waardoor je hoge rekeningen ontvangt. Want onbeperkt internet, dat bieden de meeste providers allang niet meer.

Johnny Ixe springt in op dit probleem en lanceert de app DataMan waarmee je per uur kunt kijken waar jouw kostbare mb´s aan op gaan. De app heeft een gratis en betaalde variant waarbij de laatstgenoemde uiteraard meer functies en mogelijkheden kent. Beide versies zijn Engelstalig.

Datavreters

Met de gratis versie heb je inzicht in je maandelijkse datagebruik en ontvang je desgewenst een melding wanneer je je limiet hebt bereikt. Met de betaalde versie van de app kun je daarnaast per maand, week, dag en/of uur bekijken hoeveel data je gebruikt. Bovendien kun je ook zien welke app nu precies de meeste data vreet.

Het design van de app is simpel en overzichtelijk. Je hebt een aantal instellingsopties (uitgaande van de betaalde versie) zoals de datum waarop je provider je nieuw tegoed verstrekt, hoeveel je per dag, week of maand wilt verbruiken en hoe vaak je je dataverkeer wil checken. Daarnaast kun je kiezen om Geotag te gebruiken waardoor je kunt zien waar op de kaart je de meeste data gebruikt.

Investering waard

Krijg je hogere rekeningen dan je verwacht door teveel datagebruik of wil je om een andere reden inzicht in je verkeer en gebruik? Dan is deze app voor de iPhone zeker de moeite waard. Het kost je 1,59 euro, maar daarmee voorkom je wel de kans op een torenhoge mobiele internetrekening.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie