Apple lanceert Apple card

Apple lanceert Apple card

Redactie Baaz
Bizar maar waar: Apple heeft zijn eigen creditcard gelanceerd. De creditcard, genaamd Apple Card, is een moderne creditcard die uitsluitend in de Verenigde Staten beschikbaar wordt gesteld.

Werkwijze Apple Card

De kaart bestaat uitsluitend virtueel, als onderdeel van Wallet. De uitgaven die de gebruiker van de Apple Card doet, worden automatisch bijgehouden. Apple beloont het gebruik van de kaart met ‘echt geld’. Apple Pay is in de VS voortaan ook te gebruiken voor openbaar vervoer, zo laat het bedrijf weten.

Ontstaan Apple Card

De Apple Card is ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Wereldwijde transacties verlopen via MasterCard. Apple belooft dat de Apple Card anders is dan andere creditcards. De vijf pijlers van Apple zijn: makkelijk aan te vragen, geen verborgen kosten, een (relatief) lage rente, duidelijke beloningsprogramma’s voor het gebruik van de kaart. Direct cash terug, geen punten en volledige privacy en beveiliging.

LEES OOK: Pro Warehouse: uniek in de zakelijke markt

Apple Pay-app

De Apple Card is te gebruiken middels de Apple Pay-app op de iPhone en kan bovendien hier gratis op aangevraagd worden. De kaart werkt op vrijwel elk betaalpunt voor contactloos betalen. De Apple Card is vanaf deze zomer te gebruiken in de VS. Onbekend is of Nederlanders ook gebruik kunnen maken van de techniek.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie