Apple kondigt een upgrade aan op het gebied van databescherming

Apple kondigt een upgrade aan op het gebied van databescherming

Redactie Baaz

Zahier Madhar, security engineer expert bij Check Point Software, gaat in op de dreigingen voor het mobiele landschap.

"Apple onderneemt nu stappen om gebruikers de controle te geven over hun eigen privacy en beveiliging door optionele functies toe te voegen aan zijn populaire iMessage-platform dat wordt ondersteund op iPhones/iPads en Macs. Deze extra beveiligingslaag is niet zonder nadelen, aangezien de eindgebruiker nu verantwoordelijk is voor het opslaan, back-uppen en beveiligen van zijn eigen encryptiesleutels. Uit onze ervaring met mobiele beveiliging blijkt bovendien dat, ook al neemt Apple maatregelen om de privacy te verbeteren, kwaadaardige apps, sms/iMessage phishing en zero day bedreigingen weinig hinder ondervinden van deze maatregelen", reageert Madhar.

Dreiging is reël

Maar liefst 97% van de bedrijven heeft de afgelopen jaren te maken gehad met bedreigingen op mobiele apparaten, smartphones, tablets of pc's, blijkt uit het Mobile Security Report.

"Het bedreigingslandschap ontwikkelt zich snel en mobiele malware vormt een aanzienlijk gevaar voor zowel de persoonlijke als de bedrijfsbeveiliging, vooral omdat mobiele apparaten kwetsbaar zijn voor verschillende aanvalsvectoren, van de toepassings- tot de netwerk- en OS-laag. Van smartphones weten we vaak ook niet of ze besmet zijn met malware omdat er geen security technologie actief is die dat kan detecteren. 
Door hybride werken is een smartphone bovendien meer dan ooit ook een professionele tool, die tegelijk echter ook veel persoonlijke gegevens zoals foto’s en filmpjes bevat.  Toch beschermen gebruikers hun smartphone niet op dezelfde manier als laptops en desktops, terwijl deze -in tegenstelling tot een computer- constant verbonden is met het internet.  Daarom alleen al heeft een smartphone een beveiligingslaag nodig."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie