Apple Airpod -  Volledig draadloze oordopjes

Apple Airpod - Volledig draadloze oordopjes

Redactie Baaz

Gisteren maakte Apple op een grote persconferentie zijn nieuwe producten bekend. Naast de grote presentatie van de iPhone 7 maakte Apple ook bekend dat het volledig draadloze, multifunctionele oordopjes op de markt brengt.

De Apple Airpod zijn zo mogelijk de eerste commerciele oordopjes die volledig draadloos zijn. Er waren al enige tijd oordopjes op de markt die draadloos met je telefoon kon verbinden, maar deze zaten nog wel aan elkaar vast. De nieuwe Airpods zijn echt twee losse oordopjes.

De oordopjes merken op wanneer je ze uit je oor haalt en schakelen zichzelf uit als dit het geval is. Als je maar één oordopje uit je oor haalt, schakelt alleen dat dopje zichtzelf uit en schakelt het andere dopje over naar mono, zodat je geen geluid mist. De oordopjes kunnen vijf uur lang muziek afspelen met één acculading en kunnen opgeladen worden door de opbergdoos.  De oordopjes beschikken ook over een microfoon, zodat je er ook mee kan blijven bellen, en door simpelweg de zijkant aan te raken kan je Siri activeren. Ook is het mogelijk om de dopjes te beruiken in combinatie met de Apple Watch, iPad en Mac.

Lees ook: De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus

Gemengde reacties op de Airpod

De draadloze oordopjes schoten niet bij iedereen in het juiste keelgat. Veel mensen zijn bang dat ze de oordopjes wel heel snel kwijt zullen raken omdat het snoer dé manier was om je oordopjes niet te verliezen, maar veruit de meeste mensen die niet zo enthousiast worden van de oordopjes, maken zich zorgen over het feit dat je niet meer met gewone oordopjes de iPhone 7 kan gebruiken. Als je dit nog wel wil, moet je een speciale plug kopen die je in de oplaadpoort moet stoppen. Opladen en muziek luisteren is dan niet meer mogelijk.

Voor meer informatie over de nieuwe iPhone en de Airpod, kun je kijken op de website van Apple.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie