De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus

De nieuwe iPhone 7 en 7 Plus

Redactie Baaz
Gisteravond is de nieuwste iPhone geïntroduceerd tijdens het Apple Event in Californië. Hier een overzicht van de nieuwste features van de iPhone 7 en 7 Plus.

Camera

De nieuwe telefoons verschillen niet veel van hun voorgangers op het gebied van design. Dit is vrijwel hetzelfde gebleven. De enige uiterlijke verandering is de camera van de iPhone 7 Plus, deze is namelijk uitgerust met een dubbele camera. Beide camera’s zijn voorzien van 12-megapixel sensoren. De camera aan de linkerkant is een groothoeklens, deze zit ook op de iPhone 7, en de rechterlens staat automatisch 2x ingezoomd. Dit zorgt ervoor dat je na het nemen van een foto altijd kunt inzoomen en vergroten zonder in kwaliteit achteruit te gaan.

Beide versies van de nieuwe iPhone zijn uitgerust met een optische beeldstabilisator. Ook beschikken ze allebei over een verbeterde autofocus en functioneren ze beter bij weinig licht door het vergrootte diafragma. De selfiecamera is voor beide modellen een 7-megapixel-camera geworden.

Draadloze oortjes

De nieuwe iPhones hebben geen reguliere aansluiting meer voor een koptelefoon. Er wordt nu gebruik gemaakt de Lightning-poort. Er wordt een verloopstukje bijgeleverd waar je de normale 3,5mm-jack van een koptelefoon in kunt steken. Ook heeft Apple aangekondigd draadloze oortjes te gebruiken. Deze AirPods hebben geen snoer en maken automatisch verbinding met je iPhone. De oortjes gaan op één lading 24 uur mee.

Nieuwe chip

De nieuwe iPhones zullen draaien op een A10 Fusion-chip. Deze chip is sneller dan zijn voorgangers en beschikt over quad-core. Hierbij worden twee langzame cores gebruikt voor lichte taken en de snellere cores voor meer batterij-intensieve taken. Apple belooft dat de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus minimaal twee uur langer meegaan dan hun voorgangers.

Drukgevoelige thuisknop

De thuisknop heeft vanaf nu de nieuwe Force Touch-technologie. Dit zorgt ervoor dat de knop drukgevoelig is en kan verschillend reageren op verschillende soorten druk. Door een trilmotor die daarvoor wordt gebruikt is er ook de mogelijkheid om trilsignalen door te geven aan app-ontwikkelaars die dit dan weer kunnen gebruiken voor hun apps.

Kleuren en prijs

Net zoals de voorgangers zijn de nieuwe iPhones beschikbaar in de kleuren zilver, goud en roségoud, maar er zijn ook twee nieuwe kleuren toegevoegd. Een matzwarte en een glimmende jet black versie. De opslagruimte van de iPhones begint nu vanaf 32GB en er is een nieuwe versie met 256GB bijgekomen. De beide versies zijn nu ook waterbestendig.

De iPhone 7 en 7 Plus zijn vanaf 16 september in Nederland te koop. De iPhone 7 is beschikbaar vanaf € 769 en de 7 Plus vanaf € 909.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie