Alles over bitcoins en blockchains

Alles over bitcoins en blockchains

Redactie Baaz

Veel producten en diensten in ons leven zijn gedigitaliseerd: informatie, muziek, fotografie, video, shoppen. Wat er nog aan ontbreekt, is een digitaal betaalmiddel.

Enkele jaren geleden verscheen Bitcoin aan de horizon. Het gebruik ervan is goedkoop, er komen geen banken aan te pas en er is geen centrale leiding. Dat is even wennen. 

In 'Bitcoins beter begrijpen' beschrijft Peter de Ruiter wat bitcoins zijn, wat je ermee kunt doen en wat de voor- en nadelen zijn. Ook gaat hij in op de technologie waarop Bitcoin is gebaseerd: de blockchain, die zich mag verheugen in een grote belangstelling van gevestigde bedrijven.

Geen technische termen

De Ruiter heeft geen technische termen nodig om de lezer in luttele woorden duidelijk te maken hoe de techniek functioneert. Hij laat diverse deskundigen uit binnen- en buitenland aan het woord en heeft tal van praktische voorbeelden door het boek heen geweven.

'Bitcoins beter begrijpen' is een boek voor leken en voor gevorderden. De auteur inspireert de lezer om zelf een oordeel te vellen: gaat dit fenomeen de wereld veranderen of niet?

Nieuwe ontwikkelingen als blockchains

In zijn boeken legt Peter de Ruiter (1960) nieuwe ontwikkelingen en maatschappelijke kwesties uit aan een breed publiek: digitaal fotograferen, elektrisch autorijden, kinderrechten, leven in een dictatuur en persvrijheid. Zijn doelstelling: de lezer informeren om zelf actie te kunnen ondernemen. De Ruiter schrijft voor Follow the Money (www.ftm.nl) over bitcoins en blockchains.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie